Skalinih 18 godina

13
ekipa Skala radija

Skala radio danas slavi 18 godina. Počeli smo daleke 2002. godina, u vremenu koje je ličilo današnjem. Nijesmo željeli da ćutimo, svjesni da na sebe tovarimo breme koje će nas pritiskati dok živimo i radimo. Svi koliko nas ima i koji smo, od samog početka, ostali vjerni ideji zbog koje je Skala osnovana. Niko se od nas ni za zeru nije pomakao pred najezdom insekata čiji je zadatak bio da nam sakate misao i udaraju  podlo sa svih strana. Nijesu uspjeli, poručujemo im u glas. Jači smo nego što smo ikada bili. I čvrsti u naumu da ostanemo takvi dok živimo.

Još nijesmo ni počeli sa emitovanjem programa a javili su se najamnici da nam spočitaju da smo režimski i da nam plaćaju vlastodršci za ono što činimo. Boljela ih je naša ljubav prema Kotoru, Boki i Crnoj Gori, kojoj smo se davali bezrezervno. Lagali su po narudžbi i za to dobijali mrvice. Smijali smo se njihovom ropcu i zluradostima koje nijesu imale snagu. Odbijali su se o bedeme čojske i sojske. Oni to nijesu razumjeli. I neće nikada.

Udarali su na nas i tada, ovi isti koji udaraju i danas. Pomagali su im, ne rijetko, i oni ideološki i nacionalno suprotstavljeni jer im nije odgovarala istina koja ih je znala žestoko dodirnuti. Ni jedni ni drugi se nikada nijesu zbog toga zacrvenjeli. A i kako bi kad je za to potreban obraz. Njihov se ni  iz blizine ne vidi.

Nijesmo se i nećemo osvrtati na te male umove koji se dave u sopstvenom jadu. Njihovo je carstvo nebesko.

Ostaćemo otvoreni, beskompromisni i snažni. Nastavićemo istinom da se borimo za ono što su naši ideali. Bićemo na braniku domovine još čvršće i snažnije. Neće nas pokolebati.

Skala takvima poručuje otvoreno da im je uzalud svaka prljava rabota.

Dok sviramo ko će naše breme da nosi? Pitanje za najkraći odgovor. Mi koji se nijesmo pogrbili.

U ovom danu dostojanstvene i uspravljene rođendanske zdravice, poručujemo svima koji se vesele pobjedi pomračenja, nadajući se neskriveno potonjoj uri crnogorskoj, da im je zaludu radost.

Neprirodna želja da naude sopstvenoj državi, mora im se vratiti kao povratno poravnanje. Takvi, neka žive ono što im je pomamljeni tajnovidac namijenio drugima, pa i nama samima. Od srca im želimo. Zaslužili su!

Skala će svojim skalinima od riječi i obraza sa LJUDIMA!

Slavko Mandić

13 KOMENTARI

 1. Srećni da ste nam.
  Sa vama u nove pobjede .
  Podjele su zna se kome namijenjene.
  Ako akve oće ovaj narod neka su im srećni.
  Radio bistrih talasa je naš.

 2. …NIJE MI NI NA KRAJ AMETI BILO-DA NA OVAJ SVEČANI DAN-18 ROĐENDAN POSTOJNJA RADIA SKALA-KOTOR..IŠTA “PODMEĆEM BILO ŠTO “RUŽNO” IZ PASANIH “USPJEŠNIH GODINA”DRŽAVOTVIORACA..DRŽAVA TO SAM JA”…:SILOVANJA NARODA-PLJAČKE-PROPADANJA-NESTANKA GRADA-OPŠTINE-K O T O R,KOJA BIJAŠE U PET(5) NAJRAZVIJENIJIH OPŠTINA SFRJ-STRIJELJANA NA STARU SER BPSKU -1989.GODINU OD “VOJSKE-PRIPDNIKA DO JUČERAŠNJE VLASTI-U POTNJE 32 GODINE…!!!.NAZADOVANJA KOTORA-PRIJE SVEGA U LJUCKO-MORALNOM POSRTANJU -PA ONDA REDOM…PRIVREDNOM I SVAKOM DRUGOM SMISLU?!!!..i DA NAM SE VRATE OKUPATORI NEMANJIĆI-VERUJEM NEBI NI ONI VJEROVALI SVOJIM OČIMA- KAKAV SMO TO KOTOR.SLOMII-ISPRESKUBALI-RAZVUKLI NA SVAKU STRANU-NA ŠTETU PREVRENOG NARODA…?!

  ZATO NIJE FER-(PO MENI !)-REĆI OVO ŠTO SI REKAO DRUŽE SLAVKO…:”PORUĆUJEMO SVIMA KOJI SE “VESELE POBJEDI P O M R A Č E NJ A!-NADAJUĆI SE NESKRIVENO POTONJOJ URI CRNOGRSKOJ”–

  A ZNALI IKO ŽIVI-IOLE POŠTEN DA NAM OBJASNI “KOTORSKA DOSTIGNUĆA-POSRNUĆA”?…DA NIJE”MALO PREVIŠE-AKO ZNAMO BAR JA-KAKO JE I NA KOJIM “TIRADURIMA STVORENA CRNA GORA”-PICOLO AGRESOR-IGRAČKA U RUKAMA-(LOPTICA POSKOČICA!) KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA I NEGOVOG”PAR EXELANS”. KVARTEA “4M”omir MILOŠEVIĆ I Milo MAROVIĆ”…..”?!!!

  UZ JEDAN EKSKLUZIV-“NEOMOTEEGRO-SER BIJA”:DA NA DAN 16 SEPTEMBRA(.NA DANAŠNJI DAN).1991 GODINE..SAMO JE OPŠTINA KOTOR IMALA ODZIV VOJNIKA,PODOFICIRA I OFICRA–NAREDNI ZA JURIŠ “NA NAJAVLJENI USTAŠKI KONAVE I DUBROVNIK”-U PROCENTIMA 96% ODZIV U JEDNICE JNA-A 98% ODZIV U JEDNICE TO..UZ JEDNU NEVJEROVATNU “TIPIČNU ČRNOGOSKO SER BPSKU”-DA NA NIVOU MONTENEGRA-LIŠI KOTORSKE OPŠINE ODZIV VOJNIKA,PODOFICIRA I OFICRA BIO JE SLEDEĆI:

  VOJNIKA I PODFICIRA ISPOD 5%,
  -OFICIRA ISPOD 1O%…!!!

  ŠTO BI SELJAK REKA…”A MONTENJARI BEŽITE OD VOJSKE-METKA -KA ĐAOLI OD KRSTA”?…

  I DANAS? KO?MI?..LAŽE KO ĆE REĆI DA SMO RATOVALI-BAR OVO- ŠTO JE “SVEZANO ZA JUNAČKI KOTOR”?!

  OVAKO JE BILO DRUŽE SLAVKO!.ZATO JOLE DINJAK..DANAS “BJEŽI OD ISTINE-KA ĐEVOJKA-OD MANITA MOMKA”?…

  JOŠ JEDNOM SRETAN VAM ROĐENDAN-I NE MIJENAJTE NARAV-NEGO BRZINU PRENOŠENJA-ALI SAMO ISTINE…!!! JER SVI SMO U PROLAZU!..NEMA PRIVILEGOVANIJE..! I IZDAJNICI I “HEROJI-PISTALICE SVAKE NADOLAZEĆE-NOVE VASTI-“MOAĆE U TRI /3/ KUBIKA!… NEKO PRIJE-NEKO POSLIJ!!! I DA NIKO NE ZABORAVI- BRUKA I SRAMOTA SVAKOGA I SVAČIJA-ŽIVLJEĆE DO VIJEKA!!!

  DRUŽE SLAVKO-NE MORAŠ OBJAVIT OVE MOJE “LAŽI -NADE”…MOŽDA
  SAMO DA POČITAŠ I”BEZ MILOSTI-“UŽDI DELETE”-PO MOJIM LAŽIMA-PODMEĆANJIMA”?!!

 3. Mogu vam punut u p….o
  Idemo dalje ,niste sami.
  S VAMA SU KOTORANI,BOKELJI I SVI DOBRI LJUDI OKLE GOD DA SU

 4. Sa vama je utjeha i u ovom nevremenu!
  Da ste živi i zdravi i da nam još dugo godina saopštavate i pričate istinu i dajete snagu i vjeru u dobro a prije svega za našu Boku Kotorsku i državu našu najljepšu.

 5. Dragi Skalaši da vam bude sretno i u nastavku.
  Na muke ipodapinjanja ste navikli i izlazili jači.
  Adio vi i da se ona naša stara vazda čuje.
  Zasjat će palaci

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]