Skandalozni spot “Koalicije za 21. vijek”: Izjednačili pristalice CPC i sljedbenike četnika

17
nas dva brata oba ratujemo

U predizbornom spotu “Koalicije za 21. vijek“ Bečićevih Demokrata i Abazovićeve Ure, koji je na društvenim mrežama emitovan prije tri dana, vrijednosno su izjednačene pristalice Crnogorske pravoslavne crkve i sljedbenici četničkog pokreta i posredno su označeni kao nosioci podjela u Crnoj Gori.

Spot “Koalicije za 21. vijek“ proslijeđen je brojnim korisnicima društvenih mreža i odmah je izazvao buru protesta.

Bura s razlogom: U nešto više od dva minuta infantilno zamišljenog skeča besprizorno se u istu političku ravan stavljaju pristalice Crnogorske crkve i sljedbenici četničkog pokreta, saradnici okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Krst CPC i kokarda predstavljeni su kao simboli nosilaca podjela u današnjoj Crnoj Gori, a sve to još dodatno podgrijava stanoviti Emir, islamske vjere!

DETALJI:

Za one koji nijesu imali priliku da se upoznaju sa video uratkom, valja napomenuti neke detalje. Sve se odigrava u nekom amfiteatru punom nemirnih đaka, među kojima se ističe jedan kovrdžavi lik sa brčićima, za koga ćemo kasnije znati da se zove

– Emir. Elem, u amfiteatar ulazi stroga profesorica, zavodi red i disciplinu i posebno opominje Emira, koji priča mobilnim telefonom. Potom postavlja pitanja iz anatomije studentima/učenicima.

“Lateralni meniskus ima oblik jednog slova. Da li znate kojeg?“, pita namrgođena profesoresa, a odmah se izdvaja, pogađate, Emir. “Ima oblik – CPC“, odgovori Emir kao iz topa.

Na čuđenje profesorice, pojavi se u kadru još jedan mladić, takođe sa brčićima: “Jest, ovoga mi krsta, piše na strani 22“, potvrdi Emirovu hipotezu bezimeni student-vjernik. Kad su tako targetirali CPC, profesorica je uputila još jedno, za ovaj predizborni spot ne manje značajno pitanje: “Za što se hvataju ligament klavikule?“ Opet Emir, pripadnik manjinskog naroda spreman da unese zabunu: „Za kokardni nastavak!“

PROFESORICA:

E, tu se javi hrabri – da l’ Demokrata ili neko iz Ure nije pojašnjeno – objasni da je sve to loše zapisano u knjigama vlasti (pogađate: DPS vlasti), a da u knjizi za 21. vijek piše drugačije… Da skratimo: stroga profesorica, očito član vladajuće DPS koalicije, izbaci sa časa predstavnika mladih, hrabrih. Htjede da izbaci i “našeg“ Aleksu Bečića i “našeg“ Dritana Abazovića, koji su sjedjeli u prvom redu.

Ali, mladi, lijepi u crvenim kravatama se ne izbacuju tako lako, makar na njihovim spotovima. Umjesto izbacivanja, poruka Bečića: “Brat na brata je njihova jedina ideologija i sada, nakon više od sedamdeset godina…“ Pa onda Abazović, o dinastijama, da uzeše sve „i vazduh, i vodu…“

Nestašnog Emira više nije bilo u kadru, pa je ostala nepoznanica je li ostao pristalica vladajuće koalicije i dežurni mutivoda, ili se možda poslije govora Bečićevog prizvao pameti. U samo dva minuta političke propagande kreatori spota “Koalicije za 21. vijek“ uspjeli su da pokažu istorijsko neznanje o položaju Crnogorske crkve i ulozi četničkog pokreta, političko neobrazovanje i uvredljivo portretisanje pripadnika manjinskih naroda, kao generatora ili podstrekivača političkih razračunavanja.

Ali, i licemjerstvo skaradnim spajanjem nespojivog u jedan stupidni, politički nekorektni, bućkuriš. Fali još da naprave remiks ovog spota sa onom porukom da će, kada dođu na vlast, sagraditi nove kapele i proširiti broj grobnih mjesta. Politika za 21. vijek?

Draško Đuranović

17 KOMENTARI

 1. Vaš prvi guvernerfašista general Piri Biroli.. ND UČZ MNE-12.srpnja.1941.godine...

  ..ljubi vas-potomke mojih suradnika- vaš prvi guverner naše ND UČZ MNE-od 12.srpnja.1941..godine..e viva vero montenegro..

 2. Menjaj bre zrcalo.pavijanoviću-izgore bre..za Montenegrom-ki đede ti- 16.siječnja.1916-za Lovćenom?

  Što čekaš i čemu se nadaš-dražesni Moj gade.od ovijeg te su ŠLJEGLI sa brda gore-na svoje Dujkjansko more,koje ne voliš, kako mi izbleja na ovaj portal 08/10.03.2013-tema bješe “..radovi kasne na upravnoj sgradi Luke Kotor…”?

 3. Koji su ovo kreteni!
  Kakav je klovn ovaj “BLESAVI JOVANOVIĆ”
  Oni stvarno misle da su duhoviti.
  Najsimpatičniji su ova dvojica “ljubavnika”
  Čini mi se da uživaju u međusobnom “seksu
  Dobre su PIČ..!

  • Menjaj bre zrcalo.pavijanoviću-izgore bre..za Montenegrom-ki đede ti- 16.siječnja.1916-za Lovćenom?

   jest bora mi-klovn ki da ga je rodila tvoja mama..dragi Moj gade…

   • Možda ga je i rodila, što ja znam, ali u svakom slučaju neka počiva u miru!
    Barem nije bila “KRAJPUTAŠICA” kao ona tvoja! Sam Bog će znati iz koliko puta si napravljen!
    DRONJAK, BALKANSKI I KOTORSKI ŠPIJUN !

    • ZIVA ISTINA MOJ GRAD I ZNAM O KOME JE RIJEC. STVARNO NA PORTALU IMA TOLIKIH POKVARENJAKA DA NE PREZAJU NI PRED CIM. NE PREZAJU NI DA POKOJNE PROZIVAJU. LJUDI MOJI NA STO SMO DOSLI. VELIKO ZLO, VELIKA POHLEPA I TO BEZ STRAHA MAKAR ZA POTOMKE AKOLI NE ZA SEBE! A SVE IM SE ZNA I TE KAKO!

     • Jeste moj dobri Ivo. Mnogo je ružno prozivati one kojih više nema, pogotovo kad ih spominje slačona poput ovoga Dronjka.
      Mnogo mi je žao kad dođem u situaciju da uzvraćam na ovaj način, jer ničije roditelje ne valja spominjati a pogotovo one koji nisu više među nama!
      Gad pokvareni, lupež iz Titovog vremena i Četnički iz sadašnjeg!
      Pozdrav!

    • …”KRAJPUTAŠICA-KRAJPUAŠICA”-kršna Crnogorka iz Plemena Njeguša-brez kojih bi ova današnja “vaša montengro viva vero..”-bila SIRAK TUĐI BREZ IĐE IČEKA(sa vama fetivima “montenjarima”-ali ne sa ovih brda-nefo onih iz west ercegovanaca-još iz doba okupatora austrijana-u čoporima kopiladi bečkih konjušara-prisitgli na ovo naše Crniogosko more-zapamti/zapmtite CRNOGORSKO..JA TI JMAC!..”ŠLJEGLA- ŠLJEGLA >>>(kako ih ti od milošti krstiš-na ovaj portal 08(10.2013-tema”..radovi kasne na upravnoh zgrdai Luke Kotor”)<<< NA SVOJE svoje Dukljansko oiti Crnogorsko more-koje je u sastavu Crne Gore ni manje-ni više nego JEDAN MILENIJUM 1 GODINU 8 MJESECI i 2 DANA..!!!

 4. Ovaj je sin ugostitelja Ivana koji nezakonito gradi i koji je htio pontu da šklapi ali ga je advokatica zaustavila. On ide na proteste za prekomjernu gradnju a sam gradi mimo zakona i on i otac njegov. Izdali su Turcima kafančinu pa su ih prevarili jer su im obećali da će moći da izgrade sve što im treba. Oni su sad vlast u Kotoru pa svašta rade.
  Brat mu ne može završit specijalizaciju ni pod razno ali ga još drže i niko mu ništa ne brani.

  • …da se iko pita sem onaj ministar Paja zuluf ispod uga-održivih laži ,da je onaj “spomenik kundutu”-na Turski rt od Veriga- “privremeni objekat”….*

 5. Partije su im kao što je spot. Oni ne dijele nego pobjeđuju.
  E tako mi njihove pobjede i podjele. Jadnost jadna.
  Dobra poruka za mlade da ne uče i ne rade nego da rade političke spotove za pare. To je misija mladih demokrata u rane ure naše.

 6. Dok se vi zamajavate sa potpuno nebitnim stvarima, bolje bi bilo da napisete koje slovo o Osnovnom Sudu Kotor, dje se upravo dogadjaju skandali. Nego tu se ne smije taknuti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].