Škola mentalne aritmetike razvija pažnju, koncentraciju i memoriju

2
škola mentalne aritmetike SuanPan

Bobana Ines i Nikola mentalna aritmetika

Poslije osam mjeseci, najmlađi polaznici zanimljive i originalne škole mentalne aritmetike SuanPan, koja radi u Kotoru, završili su prvi nivo obrazovanja.

Osmoro djece uzrasta od šest ipo do osam ipo godina su vrlo uspješno završili ovaj interval, kazala je za Skala radio kordinatorka ove škole Bobana Golović Kažić.

Škola radi po drevnom kineskom metodu koji se fokusira n  uravnotežen razvoj mozga i misaonog procesa kod djece.

Koriste se istovremeno obadvije ruke stimulišući lijevu i desnu hemisferu kod djece dok je mozak u razvoju.

Tretira se na uzrastu od 5 do 14 godina objašnjava Golović Kažić.

Ines Kažić i Nikola Kovač su završili prvi nivo i za naš radio kažu da su dosta naučili i da im ova škola veoma pomaže u savladavanju gradiva redovnih škola koje pohađaju.

Oni kažu da mnogo brže rade zadatke i lekcije u redovnoj školi.

Prva znanja u školi aritmetike sticali su putem računaljke i fleš kartice, a potom su odbacili ta dva alata i počeli da rade mentalni rad, ispričači su Ines i Nikola, ali i praktično pokazali što su naučili u ovoj školi.

Kroz mentalnu aritmetiku se prvenstveno razvija pažnja, koncentracija i memorija, sa zadovoljstvom ističe Golović Kažić.

Za djecu koja su obuku počela od septembra, u februaru će biti nastavljena do završetka njihove osmomjesečne obuke, a za one koji su  završili prvi  stepen, sada je odmor i spremaju se za viši nivo, zaključila je Golović Kažić.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]