Škola mentalne aritmetike u Kotoru

1

Bobana Golović-Kažić

Bobana Golović-Kažić

Obrazovni program razvijanja mentalnih potencijala kod djece zdravog mentalnog razvoja, pod nazivom Mentalna aritmetika SuanPan, prvi put se pojavljuje u Crnoj Gori.

Takva škola, koja radi po međunarodnom programu otvorena je odnedavno i u Kotoru, a zasniva se na upotrebi abakusa dojavne kineske računaljke i fleš kartice.

Program obuke počinje na ova dva pomagala i tokom trajanja obuke proces se razvija i djeca, nakon polovine kursa odbacuju pomagala i sve rade vizuelnim putem pomoću svoja četiri prsta obadvije ruke.

Samim tim se podstiče stimulacija mozga, objašnjava za Skala radio mr Bobana Golović Kažić, profesorica u ovoj školi.

“Djecu na ovaj način učimo da koriste potpun potencijal mozga, to jest svoj kompletan razum. Poznato je da se u klasičnom školovanju obično oslanjamo na jednu ruku, lijevu ili desnu, kojom pišemo. Kroz mentalnu aritmetiku se prvenstveno razvija pažnja, koncentracija i memorija”, kaže Golović-Kažić.

Ova škola se nalazi iznad Fakulteta za pomorstvo u Kotoru i počela je sa radom prije mjeseca ponovo će upisivati djecu zainteresovanu za  program mentalne aritmetike od septembra ove godine.

Obuka traje osam mjeseci, po principu četiri mjeseca treninga, mjesec odmora i ponovo četiri treninga.

Cijeli kurs košta 400 eura, sa svim materijalom i može se platiti na rate u dogovoru sa školom.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]