Škola “Njegoš” Kotor: Gradivo putem elektronske platforme

0

 

Na osnovu naredbe Vlade Crne Gore, a zbog mogućnosti pojave koronavirusa u našoj državi, nastava u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama je od 16. marta obustavljena je na najmanje dvije sedmice.

Međutim, Osnovna škola “Njegoš” u Kotoru radi u izmijenjenim uslovima.

Učenicima su ponuđeni obrazovni sadržaji putem on line platforme za učenje, rekao je Dragutin Šćekić, direktor škole “Njegoš”, gostujući u našoj emisji “Skalin parapet”.

Platforma je postavljena na http://skolanjegos.edu.me/

Svaki učenik od 1. do 9. razreda može na svom računaru, tabletu ili pametnom telefonu da preuzme školsko gradivo iz svakog predmeta.

Već su objavljeni sadržaji za ovu sedmicu od 16. do 20. marta.

Šćekić je saopštio da djeca neće biti “zatrpana” opširnim gradivom.

Ovim putem nastavni proces u otežanim uslovima biće smanjen i prilagođen novonastaloj situaciji.

On je apelovao na učenike i njihove roditelje da sa ozbiljnošću priđu novom načinu rada i da svaki trenutak u kući iskoriste na način što će sami unapređivati ovaj vid komunikacije.

Šćekić je iznio  primjer nastave iz maternjeg jezika gdje se učenicima II razreda OŠ “Njegoš” nudi čitanje i obrada školske lektire, konkretno djela “Pipi duga čarapa” elektronskim putem.

Takođe se kolektiv ove škoe dogovara i o načinu izlaženja u susret onoj djeci, kojih je istina u manjem broju, a koja nemaju mogućnost pristupa ovoj elektronskoj platformi, naveo je Šćekić.

Platforma nije prilika za igrice i duže zadržavanje uz računare već uz knjige i nastavno gradivo, poručio je direktor škole “Njegoš”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]