Škola “Savo Ilić“ riješila dugogodišnji problem kanala u blizini i postavila kapiju i ogradu

2

 

Nebojša Kuč

Uprava i prijatelji Osnovne škole “Narodni heroj Savo ilić“ iz Dobrote riješili su dugogodišnji problem kanala pored škole i na taj način od ove školske godine osigurali bezbijednost učenika.

Kiše su svake godine izazivale plavljenje ovog kanala kojim je teklo sve i svašta, od oborninskih voda do kanalizacije.

Podsjećamo, zbog nerješavanja ovog akutnog problema, rukovodstvo škole je više puta prijetilo i da će obustaviti nastavu ukoliko se on ne okonča.

Za vrijeme ljetnjeg raspusta uprava ove škole je odlučila da sami uzmu stvar u svoje ruke, ne čekajući one kojima je to posao.

Uz pomoć prijatelja škole kanal je konačno saniran i prekriven u dužini od 30 metara, kazao je za Skala radio Nebojša Kuč, direktor ove škole.

Iz kanala je izbačeno preko 30 kamiona starih guma, bijele tehnike i ostalog otpada.

“Prvo je postavljen tampon, a potom i armirana cijev prečnika metar, zatim je kanal prekriven šljunkom i zemljom i na taj način je dobijeno još 100 kvadrata prostora koji će bitim oplemenjen. U planu je mali park sa klupama, pa je od jednog prostora koji je godinama predstavljao opasnost za učenike sada korisna površina koja će biti zasađena travom i drvećem”, kazao je Kuč.

Ovo je po njegovim riječima samo privremeno rješenje, ali problem i dalje postoji sve dok projektom ne bude tretiran odvod oborinskih voda na potezu od Srednje škole i škole “Savo Ilić“ do Studentskog doma u Dobroti.

Škola je započela i završila dakle, 30 metara, ali u UNESCO-vom gradu imati takav kanal od trećeg magistralnog puta do mora je neprihvatljivo, upozorio je Kuč.

To je izvor zaraze, jer u kanal dospijeva i kanalizacija, podsjetio je on i rekao da je na ovu temu razgovarao sa direktorm Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, jer ovo što je škola uradila na sanaciji kanala nije u samom školskom dvorištu ali se ticalo škole i bezbijednosti đaka.

Takođe će učenici ove škole u novu školsku godinu i novom kapijom dužine sedam metara.

Kapija je takođe postavljena, kao i ograda u dužini od osam metara uz pomoć prijatelja ove obrazovne ustanove.

Djeca više neće izalizi na obližni parking čime je i ovim putem osigurana njihova bezbijednost, rekao je Kuč.

2 KOMENTARI

  1. Bas je ucinjen ovaj Kuč. Sram ga bilo. Sve je ovo uradjeno samo zato sto se pravi zgrada u skolskom dvoristu pa su na ovaj nacin rjesili pristup zgradi tako sto su stavili ogradu da djeca vise ne prolaze tuda posto je to sada put a prije je bio samo parking. Imam osjecaj da su prijatelji skole koji su ulozili u ovo ti isti investitori. A zna se ko su. Vjerovatno nije ni kuču krivi dio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].