Škole u prirodi: Sporne cijene, lokacije, hoteli, usluga

1
djeca u prirodi (CdM)

Nezadovoljni sve većim cijenama, ali i nezadovoljavajućom uslugom koje agencije nude prilikom organizovanja škola u prirodi, iz Udruženja Roditelji najavljuju da će od Ministarstva prosvjete zahtijevati formiranje pravilnika, kojim će se ova oblast jasnije definisati.

Škole u prirodi imaju veliki značaj za psihofizički i socijalni razvoj djece. Nakon višemjesečnog boravka u zatvorenim prostorijama, mališanima je potreban svjež vazduh, igra i razonoda na otvorenom. Međutim, iz godine u godinu se oko škola u prirodi pojavljuju brojne kontroverze, od nepristupačne cijene, do spornih lokacija, često posjećenih ili neprikladnih za boravak djece.
“Zbog sve češćih pritužbi roditelja na organizaciju i prije svega cijenu škola u prirodi, Udruženje Roditelji će uskoro uputiti zahtjev Ministarstvu prosvjete kako bi se definisali određeni pravilnici koji će tretirati organizaciju takvih i sličnih izleta”, kazala je za Vikend novine izvršna direktorica udruženja Kristina Mihailović.

Naime, oni smatraju da bi se ovom temom trebalo ozbiljnije pozabaviti obzirom na sve veći broj pritužbi koji dobijaju.

“Negdje smo mišljenja da bi se ovom problematikom trebalo ozbiljnije pozabaviti, obzirom na pritužbe, na to da se ide na način na koji se ide, da to praktično nijesu škole u prirodi i da su cijene koje se plaćaju za tih nekoliko dana veoma visoke u odnosu na to šta se za tu cijenu dobija”, kazala je Mihailović.

Iz Udruženja navode i to da su kontaktirali agencije koje se bave organizovanjem škola u prirodi i da su im oni saopštili da shvataju žalbe roditelja na cijenu ali obzirom da se radi o djeci, organizacija kao i sama cijena, moraju biti takve.

CdM

1 KOMENTAR

  1. Ovo je tema koja zaslužuje puno pažnje, jer tu se događaju nedopustive stvari.Radila sam u turističkoj agenciji i videla kako to funkcioniše.Tu se ugrađuju svi, a najviše nastavnici koji vode tu decu.Oni obavezno dobijaju dnevnice, njihov boravak je besplatan, kao i za njihovu decu koju vode sa sobom,
    I školi se takođe uplaćuje jedan deo. I tako cena po učeniku koja realno iznosi oko, primera radi, 55,00 eura skoči na 94,00 eura.Znam primer gde je na 300 učenika bio pun autobus gratisa za nastavnike i njihovu decu . Normalno je da na 25 do 30 učenika bude 1 gratis.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].