Skoro 200 autobusa dnevno utiče na česti saobraćajni kolaps u Kotoru

3

 

Saobraćajni kolaps u Kotoru postaje dnevna tema o kojoj se, bar što se tiče saniranja problema i omogućavanja bržeg protoka vozila saobraćajnicom od tunela, pa do Doma zdravlja u Dobroti, doskoro nije ni govorilo.

U Kotor dnevno dođe 180 do 200 autobusa u toku turističke sezone, a preko 25 000 tokom godine.

U svakom autobusu je od 30 do 40 putnika, što će reći da se iz njih iskrca preko 7000 turista dnevno.

Oni se iskrcavaju iza Osnovnog suda, na parkingu kod stadiona FK „Bokelj“ i na pojedinim mjestima gdje to ni dosadašnjom odlukom nije dozvoljeno.

Fotografije koje nam je poslao naš slušalac pokazuju da je parking kod stadiona „Bokelja“ mali da primi sve autobuse koji dođu u Kotor.

Problem posebno nastaje prilikom iskrcaja i ukrcaja putnika.

Autobusi staju kod kotorskog Kulturnog centra, u uskoj traci koja nije predviđena za stajanje i zadržavanje, i tu prihvataju putnike.

Ta operacija traje najmanje pola sata, a u to vrijeme saobraćaj je izuzetno otežan.

Nema tada Komunalne policije niti organa koji su obavezni da vode računa o saobraćajnoj regulaciji.

Poseban problem je iza zgrade kotorskog Osnovnog suda, gdje se predviđa izgradnja treće trake da bi se, kako kaže naš slušalac iz tog dijela grada, izašlo u susret vlasnicima turističkih agencija koji imaju autobuse u svom posjedu.

3 KOMENTARI

  1. …da Kotoru nisu potrebni podzemni podhodnici-bačanje eurića..nego transportni helihopteri za prevoženjehe autobusa od Grblja do Risna i obratno …čime bi se izbjegao kolaps u sobraćaju prenešen iz Crnogorsko Kotorske vlasti iz kabineta na kotorske džade i sokake….!!!E bo kake li kake sumalo 30 godina..a one nikako da zdrenu(kake-japanske jabuke…)…

  2. zasto izlazite u susret vlasnicima autobusa a ne građanima kotora? Opet je neko izlobirao na štetu grada? Ne znam, ali imate uskoro očišćeni plac od Fjorda, pa pokušajte nešto dogovoriti sa vlasnikom. Neka turisti šetaju, imaju što vidjet!

  3. Slazem se a najgori i najbahatiji su vozaci Dubrovackih registracija . Parkiraju se iskrcavaju i ukrcavaju turiste svugdje ne mare za guzve koje naprave . Mi da se tako ponasamo u Dubrovnik naplacivali bi nam kazne i do 1000e komunalna policija mora konacno da radi svoj posao a ne da sjede u kolima na ulaz u stari grad .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.