Skraćeno radno vrijeme Nacionalnog Call Centra tokom vikenda

0

 

Zbog smanjenog broja poziva i poboljšanja epidemiološke sitacije, Institut za javno zdravlje će u narednom periodu subotom i nedeljom skratiti vrijeme rada Nacionalnog Call Centra 1616 za novi korona virus koji će biti dostupan građanima od 10 do 20 časova, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Kako napominju, radnim danima Call centar neće mijenjati radno vrijeme i biće na usluzi svim građanima koji imaju simptome ili sumnjaju da su bili izloženi novom koronavirusu u periodu od osam do 23 sata.

“Od 20. marta kada smo pokrenuli Nacionalni Call centar 1616 pa da 06. maja (48 dana), primili smo ukupno 14.139 poziva. Na apsolutno svaki poziv su se operateri odazvali. Dnevno je bilo prosječno 295 dolaznih poziva, uz prisutne varijacije u broju primljenih poziva, najmanje 82 (nedelja 03.05.2020. godine), a najviše 774 (srijeda 25.3.2020.
godine), Tokom prvih mjesec dana rada dnevno je bilo prosječno 366 dolaznih poziva. U istom periodu smo ostvarili ukupno 10.027 odlaznih poziva”, navode iz Instituta.

Broj osoba za koje su operateri procijenili da je neophodno da ih provedu kroz upitnik, tj. broj anketiranih osoba bio je 2.045, odnosno prosječno 43 anketirane osobe dnevno.

“Zahvalnost dugujemo svim zaposlenima u Institutu koji su dali nesebični doprinos u funkcionisanju Centra a posebno našim volonterima sa Medicinskog fakulteta u Podgorici. Nadamo se da im je rad u Centru predstavljao zadovoljstvo i životno iskustvo. Nikada im nećemo zaboraviti svu angažovanost i trud koji su uložili”, ističu iz Instituta za javno zdravlje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]