Skrojen konkurs po mjeri kadra URE: Pjevačica Maida Muratović referent u PR službi Aerodroma CG; Uprava Aerodroma: Zaposlenje odrađeno po zakonu

1
Foto-Linkedin

Pjevačica, Maida Muratović, poznata po turbo folk pjesmi ”Fajront” novi je član PR tima Aerodroma Crne Gore. Zaposlenje Muratović, koja je prema nezvaničnim saznanjima Standarda, kadar URE, samo je još jedno u nizu zaposlenja, kojim se namiruju unutarstranačke potrebe konstituenata Vlade u tehničkom mandatu.

Iz Aerodroma Crne Gore na pitanje Standarda, na osnovu čega je Muratović dobila poziciju referenta u njihovom odsjeku za odnose sa javnošću, odgovaraju da je sve urađeno po zakonu i transparentno.

Kako navode raspisan je konkurs, i to 30.novembra 2022. godine prema kojem su kandidati morali da ispunjavaju tri uslova:

-Srednje obrazovanje u obimu 240 kredita CSPK-a (IV-1 stepen stručne spreme);

-Da ima 1 (jednu) godinu radnog iskustva;

-Znanje engleskog jezika – srednji nivo

Čudno je to da se za takvu poziciju renomirane crnogorske ekompanije traži ograničeno znanje engleskog jezika, završena srednja škola i tek jedna godina radnog iskustva.

To ostavlja prostor za sumnju da je cijeli oglas skrojen po mjeri, kako bi odgovorio na reference željenog kandidata, a ne obratno.

Iz Aerodroma CG za portal Standard u obrazloženju odluke da se Muratović zaposli na to radno mjesto navode da je jedini kandidat koji ispunjava sve uslove propisane oglasom.

Dodaju da govori četiri strana jezika i da ima međunarodno iskustvo rada i to u kompaniji Luxair, što su poslovne reference koje se posebno ističu tokom zvaničnih susreta sa internacionalnim partnerima i koje su od krucijalne važnosti u oblasti odnosa sa javnošću u avijaciji.

Ono što nisu istakli iz Aeordroma CG je da Maida Muratović nije radila u PR službi kompanije Luxair, već kao stjuardesa, te isticanje zvaničnih susreta sa internacionalnim partnerima zvuči u najmanju ruku smiješno, jer posao stjuardese nijesu zvanični susreti sa partnerima, već da bude na usluzi putnicima na letu.

Da je to lako provjerljivo pokazuje i linkedin profil Maide Muratović na kojem lijepo, doduše na njemačkom jeziku, piše da je ona u Luxair kompaniji radila kao stjuardesa.

No, nije ni prvi ni posljednji put u Crnoj Gori da se stvari preuveličavaju, i da se konkursi kroje po mjeri kandidata, kako bi se zadovoljili i namirili apetiti poličkih partija, a sve na uštrb kvaliteta usluga koje ti kandidati treba da pruže.

standard

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]