Skupština akcionara “Luke Kotor” AD izabrala isti Odbor direktora

6
sa Skupštine akcionara

Redovna  Skupština akcionara “Luke Kotor” AD održana je danas u Kotoru.

Izvještaj o poslovanju za 2011. godinu podnio je predsjednik Odbora direktora dr Nikola Konjević, koji je kazao da vlasničku strukturu akcijskog kapitala čini Opština Kotor sa 56,96 %, Fond PIO 17,50%, Zavod za zapošljavanje 5,87, Zbirni Kastodi račun Crnogorske komercijalne banke 4,46 i zaposleni i građani 15,20 %.

Ukupna vrijednost iznosi 221.036,30  eura.

Konjević je govorio o djelatnosti i namjeni Luke Kotor, operativnoj obali, uz napomenu da je raspoloživo područje djelatnosti segmentirano u dvije osnovne cjeline: Lučki i marinski dio.

“Luka Kotor” je u 2011. godini dominantno obavljala djelatnost pružanja lučkih usluga u međunarodnom i domaćem saobraćaju kroz pružanje lučkih usluga brodovima i jahtama.

Lučki dio bilježi povećanje broja dolazaka za 7 brodova (2.25% više u odnosu na prethodnu godinu).

Na pitanje Mladen Lučića kako je moguće da je povećanje ukupnog prihoda za sedam brodova čitavih 405.200 eura, Konjević je odgovorio da se radi o izmjeni strukture brodova i dužem boravku u luci.

Ukupan prihod za 2011. godinu iznosi 1.904.631,00 eura, troškovi 1.215.898,00 a ostvarena dobit je 688.633,00 eura što je više od tri puta u odnosu na 2010. godinu.

Predstavnik opštine Kotor Ivo Magud postavio je pitanje dividendi koju dobija opština, pojašnjenje troškova, posebno strukturu sponzorstva, Konjević je kazao da je opština Kotor od 2006. godine do danas dobila na ime dividend 124.316,00 eura, što je koliko i ukupna vrijednost vlasničke strukture Luke Kotor AD.

Najveći iznos od 50.000,00 eura u vidu sponzorstva dat je Fudbalskom klubu “Bokelj” a ostali iznos za sponzorisanje raznih manifestacija i programa.

Izvještaj o radu prihvaćen je mada je bilo prigovora da nije bilo kompletnog izvještaja revizora Društva za reviziju SPIN OFF d.o.o. iz Podgorice, koji je naknadno dostavljen akcionarima.

Ova revizorska kuća izabrana je i za tekuću godinu.

Posebno je naglašen dobar rad Agencije “Kotor Mar” koja je predstavnik Konvencije u Majamiju, što je od izuzetnog značaja za ovu kompaniju.

Najveća plata iznosi 2.500,00 eura, najniža 500,00 a srednja 800,00 eura.

“Luka Kotor” AD ima 32 zaposlena, pa manjinskog akcionara Lučića čudi zbog čega dodatnih 60.000,00 eura za angažovanje  radnika za povremene poslove.

Najzanimljivija tačka dnevnog reda bila je izbor novog Odbora direktora “Luke Kotor” AD.

Zanimljivo je da je predložen isti sastav kao i u prethodnom periodu tako da je izbor bio čista formalnost.

Ipak, nakon glasanja putem posebnog metoda novi-stari Odbor direktora čine: Vaso Vidović sa 140.000 glasova, Nikola Dragomanović 93.660, Borislav Kašćelan 62.715, Edita Starović 60.475 i Nikola Konjević sa 59.840 glasova.

Odbor direktora će na svojoj sjednici izabrati predsjednika.

6 KOMENTARI

  1. Konačno nešto iz ovoga “Bratstva”, šunjote jedne, znaju doma doć.
    Baš me zanima kome oni daju sponzorstva za manifestacije, poznato mi je da, ako daju, daju po 75 eura i to komr Ljubo odredi, a Nikola pere ruke od toga.
    Kaskva skupina!!!!!!!!!!!!!!

  2. Nikakva tajna direktori a ima ih nekoliko od Luke. Što bi ulagali kad mogu pare uzimati u špag sebi.Tako se radi!

  3. niko kućo,ki e lavora una sardela-ki e no lavora due sardele…? Nepravilno -nejezički napisano,a prevedeno na naški prva rečenica glasi:Ko rabota jedna sardela-a ko ne rabota dvije sardele-otolen,moj niko i 2.5 hiljade evrića?!Je li ovo nova sala u novoj upravnoj zgradi u kojoj se sprovodi glasovanje po sistemu izbora prešednika SDA-elektroni-naški iljade glasova ?Nego mene nešto drugo interesuje-da li se odluka Vlade Crne Gore odnosi i na plate po špugovima -firmama od javnog interesa,kao što se to odnosi napoljoprivredu,slijetanju na piste,uzlijetanju sa pista,zaštiti gromobrana,džada,parkova od vode i gore i tako dalje i tome slično?Takođe za javnost kolkika je aktiva ove luke od 32 uposlena?Eli u njuuuu ulaze i stanovi i kanzelarije u starome gradu?,Kompjutori,stolice fotelje i…??Što se tiče najviše plate,u konačnici me ne zanima ko je prima-staro pravilo “ko zna zna” se mora poštovati,ali me intersuje radno mjesto teško 800 evrića-koji je pored ostalog i zaduženo za metlu,krpu,kužinu,WC,poštu,kirirske poslove i cukanje?Ko je taj ili ta koja prima 800 evrića,odnosno 60% zaradice najodgovornijeg u opštine Kotor.pređšednika opštine Kotor? Da rečem sramota- malo je! Da rečem bruka je-malo je! Da rečem stidite se-malo je!Sve što bi rekao malo im je!Ali,ali ovo su vremena u kojima se uposlena čeljad na pojedinim mjestima,špug preduzećima ponose onim od čega su se pošteni ljudi stiđeli! Bože vam podrži i neka vam oprosti što činite u zemlji u kojoj je samo 10% djece gladno-gladuje i toliko isto odraslih gladuju i primaju mjesečno ispod 169 evrića-donjeg praga siromaštva siromašne zemlje čuda i zastiđa.Ćao svima-i ko je za njih i koje protiv njih!!

  4. 2.500.00 e a moze li se znati ko to ima toliku platu u danasnjem vremenu pa to je stvarno van svake mjere dok narod nema hleba da jede sram ih bilo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]