Skupština i dalje u blokadi, institucije sistema i dalje ćute

6
i dalje zapečaćen ulaz u kotorsku SO

Dok instutucije sistema ćute na neviđeno kršenje zakona od strana predsjednice SO Dragice Perović i predsjednika Opštine Vladimira Jokića, oglasilo se Ministarstvo javne uprave.

Ono konstatuje kršenje zakona, ali ne poziva nadležne da hitno deblokiraju postojeće stanje.

Ovako, samovolja i protivzakonito činjenje vrha kotorske samouprave na sceni su i nakon dešavanja koja su zaprepastila crnogorsku javnost.

—————————–

Treći je dan od kada su predsjednica SO Dragica Perović i predsjednik opštine Vladimir Jokić, u prisustvu dva svjedoka-građanina, kako su napisali u zapisniku zakačenom na vratima skupštinske sale, blokirali ulaz u kotorski parlament, zamijenili brave, i postavili opštinske pečate od voska da ni živa duša ne može u službene prostorije. Sve je to urađeno kako 17 odbornika DPS-a, SD-a, LP-a, HGI-ja i Bruna Lončarević iz SDP-a ne bi mogli održati nastavak XIX sjednice na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bila razrješenje predsjednika opštine Jokića.

Dragica Perović se na viberu obratila grupi zaposlenih u Skupštini opštine Kotor obavještavajući ih da im je dala slobodan dan u cilju sprječavanja saučestvovanja Stručne službe Skupštine u planiranim nezakonitostima, tj. u izvršenju krivičnog djela sa produženim djelovanjem od strane neovlašćenog lica Željka Avramovića, sa grupom odbornika, koji su nezakonito zakazali nastavak XIX sjednice SO.

poruka zaposlenima u Stručnoj službi SO

A neovlašćeno lice je odbornik u SO koga je skupštinska većina, koju Perovićeva naziva grupom odbornika, (17 odbornika od 33) izabrala da predsjedava nastavkom XIX sjednice.

Zaposleni ne dolaze na posao voljom Perovićeve i Jokića, jer ih pravni dvojac, kako su napisali, štiti od mogućeg saučestvovanja u planiranim nezakonitostima.

Svima je jasno da su ovim činom predsjednica SO i predsjednik opštine Kotor napravili više krivičnih djela. Mediji o tome bruje a nadležne institucije ćute. Građani postavljaju pitanje kako je moguće da se ne oglasi policija, tužilaštvo, sud. Neko od njih, čuje se u kuloarima, morao bi po službenoj dužnosti da reaguju kada je u pitanju atak na državnu imovinu, koju su ovim činom Perovićeva i Jokić prisvojili. Ukinuta su i prava zaposlenima kojima je predsjednica SO odredila slobodan dan, a u suštini ih je poslala na prinudni odmor dok drugačije ne odluči ona i njen predsjednik.

Oglasilo se i Ministarstvo javne uprave. Saopštili su da je zbog ovakve situacije isključivi krivac lokalna vlast. Problem je, kazali su iz MJU  eskalirao ovih dana grubim kršenjem zakona od strane predsjednice Skupštine opštine Kotor  Dragice Perović i predsjednika opštine Vladimira Jokića, kao i nepoštovanjem roka koji je Vlada odredila za uspostavljanje normalnog funkcionisanja Skupštine opštine Kotor. Zbog toga će  Ministarstvo javne uprave, u skladu sa svojim nadležnostima, na prvoj narednoj sjednici upoznati Vladu o svim detaljima i činjenicama.

Kako je saopšteno iz resora Suzane Pribilović, u ovom trenutku je evidentno da lokalna vlast, tačnije predsjednica Skupštine i predsjednik Opštine ne žele da stvore uslove za normalno i redovno funkcionisanje Skupštine opštine, jer nemaju većinu u lokalnom parlamentu kako bi nastavili da vrše vlast, a što naročito trpe građani i građanke Kotora.

Ovo potvrđuju neomogućavanjem ostvarivanja legitimnog prava većine kotorskih odbornika da uđu u prostorije Skupštine kao predstavničkog organa svih građana Kotora i na ovaj način suprotno zakonima ove države daju sebi za pravo da “štite” imovinu opštine od odbornika, tj. predstavnika građana”, navode u ovom Ministarstvu i dodaje da to Perovićeva čini isključivo i jedino iz ličnih i političkih razloga i motiva.

Ostaje da se vidi da li će se neko od državnih organa sjetiti da otključa vrata odbornicima koji su za sjutra zakazali XXI sjednicu SO na kojoj će se raspravljati o smjeni predsjednice kotorskog parlamenta, ili će oni, pored svoga doma, biti prinuđeni da potraže neki drugi prostor.

6 KOMENTARI

 1. Don Mikele ,pridruzujem ti se.
  Dok su pomenuti bili na vlasti nije ni u primisli bilo ovoga čuda nečuvenoga.
  Ovo razbojništvo sadašnjih Kotor ne pamti.

  • Mogu da shvatim da narod nije zadovoljan aktuelnom vlašću.Ima dosta opravdanih razloga.Kao gradjani nismo vidjeli predizborno najavljivane “boljitke”.
   Doduše,dobro su izučili školu od Dps-a po matrici “jedan zaposleni,cetiri glasa”.
   Ali,prizivati povratak Dps-a???Koji to Kotoranin moze traziti?Mozda,onaj koji nije izasao iz kuce poslednjih 25 godina!

   Ovo treba da idu ali oni ne smiju da se vrate!

 2. Bebac zvani “istina” i madam baroc, ne zasluzuju ni da ih vrijedjas, pljujes, jer kad je neko dotakao dno septicke jame, onda je na ove ” sitnice” imun.
  Sram vas bilo tzv.institucije sistema, oli ste se prepali od ovi ” oduprise” koji su vec dio istorije.
  Ova nezapamcena sramota je u drzavi Crnoj Gori, nije u Zanzibaru, zato ako ima dzave treba da ima penicilina za ova dva bareca.
  Svaki posteni gradjanin, bez obzira, ko je na cijoj strani, ko je u kojoj partiji, gnusno osudjuje samovolju i histericni jauk za foteljom, ove sporke dvojke!
  Ako se ne preduzmu odgovarajuce mjere, idite i igrajte kolo snjima i pjevajte borbene!
  U protivnom, da ne bude, isti k… drugo pakovanje!
  Onda, nek je “sretno” u oba doma!

 3. Državni organi rade svoj posao. Ova država počiva na poštovanju zakona zato smo i postali punopravna članica velike NATO alijanse iako su Srbi i Rusi opstruirali proces.
  Zato idemo u EU.
  Crnogorski Sud je jasno ukazao da je Avramović pogriješio, ne možemo se ljutiti na sud kada nama ne odgovara i prozivati Nadležne.
  DPS mora konačno izabrati valjane takmace, sadašnja postava po dubini i širini smrdi na novi poraz.
  Vratiti Maju Ćatović, Bora Kašćelana i Jova Suđića u prvi plan je neophodno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.