Skupštinska većina smjenjuje Perovićevu u četvrtak, a ona svoju smjenu zakazala za 10. jul

9
Dvije SO za smjenu Perovićeve

Željko Avramović

Na juče održanom sastanku Klubova odbornika DPS, SD, LP, HGI i odbornice Brune Lončarević, koji čine parlamentarnu većinu u Skupštini opštine Kotor, donešena je odluka o sazivanju XXI sjednice za 27.06.2019. godine, sa početkom u 10 sati sa jednom tačkom dnevnog reda: Razrješenje predsjednice Skupštine opštine Kotor.

Danas se oglasila predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović koja je obavijestila javnost da je i ona zakazala sjednicu lokalnog parlamenta za 10. jul. Jedina tačka dnevnog reda je njena smjena.

Pozvali smo sekretara kotorskog DPS-a Željka Avramovića koji nam je potvrdio za da je odbornička većina zakazala sjednicu SO Kotor za smjenu Dragice Perović, za četvrtak 27. jun u deset sati i da ne vidi ni jedan razlog da se ova sjednica ne održi.

Na pitanje gdje će se sjednica održati, budući da je i danas blokiran ulaz, odnosno zapečaćena vrata skupštinskog doma u Kotoru, Avramović je odgovorio da očekuje da će neki od državna organa osloboditi prostorije Skupštine grada i da će se ona otključati i biti dostupna svima.

„Ako se i to ne desi, mi ćemo naći načina da u nekim drugim prostorijama održimo sjednicu Skupštine,  jer ni jednim aktom nije propisan prostor u kome se mogu održavati skupštine. Prema tome, prostor nije uslov za održavanje sjednice“, rekao je Avramović.

Na pitanuje Skala radija da li su nešto preduzimali po pitanju deblokade skupštinske sale, Avramović je odgovorio da očekuju reakciju nadležnih organa, jer ovo što su uradili Jokić i Perovićeva nije urađeno skriveno. O tome bruji cijela Crna Gora, pa  valjda će neko odraditi  nešto po službenoj dužnosti, poručio je on.

Predsjednica Skupštine Dragica Perović u kontinuitetu krši Zakon o lokalnoj upravi, kaže se u obrazloženju Odluke o razrješenju predsjednice SO Kotor koja je dostavljena odbornicima.

Posebno je naglašena XIX sjednica koja je zakazana na osnovu zahtjeva 18 odbornika 24. aprila 2019. godine, i to zadnjeg dana roka za odlučivanje po prijedlogu za razrješenje predsjednika opštine Kotor i koju je Perovićeva bez razloga prekinula.
To dovoljno govori, stoji u obrazloženju, o nefunkcionisanju lokalnog parlamenta i lošem rukovođenju ovog značajnog organa lokalne samouprave.

Predsjednica Perović nije postupila u skladu sa Zakonom, Statutom i Poslovnikom kod prekida sjednice Skupštine. Nije se dogovarala sa predsjednicima klubova odbornika o terminima nastavka sjednice. Kršen je član 40 i 41 Zakona o lokalnoj samoupravi. To kršenje se ponavljalo tokom cijele prošle godine a nastavljeno je i u ovoj.

Statut nije usklađen sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, pa samim tim i Poslovnik nije usklađen.

Kao najdrastičniji primjer zloupotrebe ovlašćenja predsjednica SO je, piše u obrazloženju, demonstrirala u nastavku XIX sjednice, zakazane za 24. jun ove godine kada je, zajedno sa predsjednikom opštine Vladimirom Jokićem, bez uporišta u zakonu, onemogućila odbornicima da uđu u skupštinsku salu. Radi se o javnim prostorima dostupnim svim građanima. Perovićeva je protivzakonitim radnjama i postupcima, pečaćenjem ulaznih vrata onemogućila odbornike da ostvare svoja građanske prava i obaveze.

9 KOMENTARI

 1. Skupštinska većina neće smijeniti Perovićku u četvrtak jer je skupštinska većina kiksala u proceduri i tako dala šansu već mrtvoj upravi da udahne zraka.
  Samo nesposobni Aprcovic i Avramovic su mogli ovo promašiti, pametna je bila Maja što ih je držala u škafetu.
  Treba se spremiti dobro za izbore da četnici ponovo ne pobijede ove šempjune iz kotorskog DPS.

 2. Ljuta što lažeš da su gradjani Kotora većinski glasali protiv DPS. osvojili su 12 mandata a ovi smrdci demonkrate 4 plus jedna izbjeglica. Ne možeš od muke istinu da kažeš jer te bolucka što će ova banda četnika biti išćerana. Da se nikad ne vide više da nam zagađuju našu Crnu Goru i Kotor.

 3. Sto je tacno od ovoga: DPS saopstava da su inicijativu za smjenu predsjednice skupstine podnijeli 05.06.2019.a Dragica Perovic saopstava da je sjednicu o njenoj smjeni zakazala po podnijetoj inicijativi grupe odbornika od 13.06.2019.Ovo je vrlo bitno zbog zakonskog roka od 15 dan u kom se mora zalazati sjednica skupstine.Svei se cini da Dragica ponovo koristiaxinacije sto joj je svojstveno,jer je ocito ispustila rok za sazivanje skupstine,zato ocekujemo od dps reakciju,da je jps jedan put uhvate u laz!!!

 4. Odakle ti pečat Drage, da pošalješ poziv za Skupštinu, ili si ga ponijela doma , pa ga koristis van Skupštine
  Jel to po zakonu, ili si ušla kroz prozor, da ne slomiš pečat?

 5. Sjecate li se serije Dugo toplo ljeto?. Ne liče im al nas muče
  Agonija se nastavlja . Biće sjednice u dva nastavka , a gdje , pitanje je sad.
  Perovićka , kao zapeta puška čeka bili kakavo saopštenje da reaguje jos ludje,
  To be or not to be. Pitanje je sad.
  DOKLE?

 6. Sprdajte se sa onima kuci a ne gradjanima Kotora, bijednici i nesoji, kakvi nisu dolazili!
  Jeli vam ovo djedovina
  Pokopali ste sami sebe
  Urasla fotelja u debelo meso, hahaha treba angazovat hirurge da je odvoje!

  • Gradjani Kotora su većinski glasali protiv DPS OKG i sve drugo je lopovstina…niti jednom komentatori to ne smeta…jadno i žalosno u šta nam se moral pretvorio…

 7. Radnici strucne sluzbe, jeli opet slobodan dan?
  Kakav slobodan dan?
  Ako se postuje zakon, onda disciplinski postupak zbog nedolaska na posao, goveda jedna.
  Jer niste ti i bebac zvani “istina” zakon niti ste mu dorasli.
  Vi ste da muzete krave u Spuz
  Ovo sto radite predstavlja citav skup krivicnih djela za koja treba da odgovarate!
  Bagerom vas i vase puvace treba izagnat van !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]