Slavica Vojinović: Nema gradnje stambenih objekata na Plagentima

4
nema govora o izgranji objekata

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore Kotor danas u 17 sati organizuje pres konferenciju u naselju Plagenti (plato kod Apoteke)-Kotor, povodom, kako saopštavaju aktuelnog problema prodaje zemljišta tog naselja.

Tom prilikom javnosti će se obratiti članovi Predsjedništva OO Pozitivne Kotor, kao i predstavnik stanara naselja Plagenti, saopštava medijski tim iz Pozitivne.

Saopštenjem za javnost na ovu temu reagovao je opštinski Sekretarijat za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje u kome se navodi da je riječ o glasinama i fotomontaži sa 3D modelima budućih objekata.

Katastarska parcela 1995 KO Dobrota I nalazi se u obuhvatu Izmjena i dopuna DUP Dobrote (“Sl.list CG – Opštinski propisi”, broj 23/13), i po namjeni predstavlja POVRŠINE ZA PEJZAŽNO UREĐENJE NASELJA JAVNE NAMJENE.

Na istoj parceli sada se, u skladu sa planskim rješenjem, nalaze parking prostori i igrališta za 3 lamele naselja Plagenti.

Planskim dokumentom definišu se urbanističke parcele na kojima se može graditi.

Na parceli, koja je po namjeni pejzažno uređenje, ne postoje uslovi za odobrenje izgradnje u skladu sa važećim DUP-om Dobrote.

Eventualna mogućnost gradnje objekta na katastarskoj parceli 1995  KO Dobrota I može se sprovesti samo kroz buduću izmjenu DUP Dobrote, pri čemu napominjem da će u tom slučaju ovaj Sekretarijat biti protiv takvog planskog rješenja i blagovremeno dati primjedbu na isto.

Glasine i fotomontaže o izgradnji objekata na području Plagenata predstavljaju pokušaj dezinformisanja i uznemiravanja javnosti i želim da naglasim da se u Sekretarijatu uvijek mogu dobiti informacije u vezi važećih planskih rješenja na području opštine Kotor, navodi se u saopštenju za javnost koje potpisuje sekretarka Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prtostorno planiranje, Slavica Vojinović, dipl. pravnica

4 KOMENTARI

  1. Koliko ja shvatam gospodju Vojinović do sledeće promjene DUP-a tu se neće graditi ništa. Znači stanovnici Plagenata možete biti mirni par godina, a onda će investitor naći način da izbjegne protivljenje gdje Vojinović prenamjeni prostora. U to ne sumljajte. Od danas za pet-šest godina sve će biti kao na onom plakatu. A vi kojima smeta brzo prodajte stanove dok još imaju pogled na more.

  2. Normalno da ima. Nisu oni to kupili da bi neko tu parkirao aute na njihov teren. Oni ne moraju ni[ta graditi, ali mogu kao svak normalan, ograditi sviju parcelu staviti vrata, i napravit, a što i jeste, park, a kako se to služeno, jezički katastrofalno rečeno, POVRŠINE ZA PEJZAŽNO UREĐENJE NASELJA JAVNE NAMJENE. Ono može ostati tako, za javnu namjenu, ali koja su prava , neka kaže Gosp. Vojnović, građana ,a površini za pejzažno uređenje, a koja površina je privatno vlasništvo. Ili rečeno obrnuto, Koja su prava na privatnoj parceli vlasnika, ako je ta površina pejzažno namjenjena za javne namjene. Dali vlasnik može naplaćivati ulaz. Ovo su stvari za koje niko od vlasti ne daje kvalitetnu informaciju. Isti je status i sa česticama uz obalu ispod puta u Dobroti, Mulu Prčanju Morinju itd. Koja su prava vlasnika, bez obzira što se nalaze u zahvatu morskog dobra, dali vlasnik može uredit svoju česticu i naplaćivati korištenje. Ako će ovi na Plagentima ograditi svoju česticu, a ne vidimo po zakonu da ih mogu spriječiti, jer su i svi drugu ljudi ogradili svoja dvoršta, što je to što vlast može garantovati građanima koji nisu vlasnici, u okviru privatne čestice, bez obzira na gove navedeno definisanu površinu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]