Slavko Mandić: Dugove RDC-u prvo da plate najveći dužnici

0
Slavko Mandić

Radio difuzni centar ovih dana priprema tužbu protiv onih koji nijesu izmirili sve obaveze prema ovom preduzeću. To se odnose i na one koji imaju stari dug, a godinama su već uredne platiše. Da li će doći do dogovora o reprogramiranju duga jer je nastao prije više godina kao ruzultat visoke cijene usluga RDC-a ali i svjetske ekonomske krize koja je najviše pogodila elektronske medije, ostaje da se vidi.

Pa ipak, ono što najviše boli emitere je činjenica da oni koji duguju najviše, ostaju i dalje nedodirljivi. Snaga se oštri na malima. To, mišljenja je Slavko Mandić, predsjednik Asocijacije komercijalnih elektronskih medija Crne Gore ne smije više nikada da bude praksa.
Nezadovoljstvo je tim veće što su  pojedini mediji, naročito Mandić ističe imperiju Vijesti, imali i imaju povlašćen položaj i mogu da rade što god hoće i da duguju više nego svi ukupno na medijskoj sceni Crne Gore.

Ako treba svi da plaćamo onda zaista to treba da budemo svi, a posljednji na toj rang listi treba da budu oni koji su najmanje dužni. To su mali emiteri koji daju zasigurno veliki doprinos.

Ponovo ćemo pokušati da pokrenemo to pitanje jer sada kreću tužbe, utuženja za sve one koji su dužni, pa da vidimo oće li utuženja biti jednaka za sve.

Mandić kako je rakao, unaprijed smatra da neće, zbog toga što godinama nedodirljive medije niko ne smije da takne, što se na kraju pokazalo tačnim.

Kako objasniti da se ne može naplatiti veliki dug televiziji  Vijesti a znamo čime se i kako bave, je pitanje na koje treba da odgovori Agencija za elektronske medije a i Radio difuzni centar koji je dužan da naplati dugovanje.

Mandić je  za to da se sva dugovanja plate ali treba i te kako povesti računa o tome da su mediji u izuzetno teškoj situaciji koje je najžešće pogodila ekonomska kriza a medijski kolač u CG gotovo da i ne postoji.

Ako Skala radio koji kao regionalni radio pokriva područje Boke Kotorske treba  zbog nekog malog duga da bude isključen a veliki dužnici ništa, onda đe je tu pravo i pravda, pita se Mandić.

Dio medija je i onda kada je bilo iskuljčeno 7 emitera smatrao da je to paradoks i sramota za Crnu Goru.

Mogli smo drugačije da se dogovorimo, ali je tu Radio difuzni cenatar pokazao silu i to po mišljenju Mandića samo zato što je medijska scena Crne Gore ovakva kakva jeste, razbijena i nejedinstvena.

„Tada smo svi trebali da im otkažemo i kažemo ne,  mi sa vama nećemo da sarađujemo i da onda tražimo druga rješenja, pa neka nas sve ugase, da vidimo našto bi ličila medijska Crna Gora“.

Mandić smatra da je vrijeme  da se organizuje ozbiljan sastanak za dogovor i lociranje problema kako bi ih zajednički riješili.

On je poručio da oni koji najviše duguju moraju biti prvi na udaru i tek kad oni plate svoje troškove, da razgovaramo o svima nama drugima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]