Slavko Mandić: Hrabra redakcija koja je kadra da odoli silnicima bez moralnog i ljudskog portfelja

6

ekipa Skala radija

Slavko Mandić

audio: Slavko Mandić

Skala Radio je zvanično otvoren 14. septembra prije 14 godina, a sa redovnim emitovanjem programa počeo je dan kasnije, 15. septembra 2002. godine.

Od osnivanja je prepoznao potrebu da slušaocima Kotora i Boke Kotorske, a posredstvom interneta i našima u dijaspori vrati spoznaju o jeziku i običajima sredine u kojoj su ponikli ili čije blagodeti uživaju.

Zbog toga naše programske cjeline : Jutarnji vijađ, Skalinada i Kadena, a emisije Tradicija i kultura Kotora i Boke, Bokeljski oriđinal, Stare ure, Očuvanje najljepšeg zaliva svijeta, Skalinama kulture na najbolji način pričaju priče o ovdašnjem životu kroz vjekove, ljudima, običajima, bogatstvu raznovrsnosti i posebnostima koje i jesu ne malo bogatstvo jednog naroda.

Kod informativnih emisija posebna pažnja posvećuje se informativno političkoj emisiji “U žiži” sa gostom aktuelnog trenutka, Gradsko oko –Dnevnik u 16, vijestima – Novosti na svaku uru i Novostima plus.

Zadatak Skala radija je da animira građane u shvatanju sopstvene uloge za  očuvanje kulturnog i prirodnog nasleđa i obaveže odgovorne  na to.

Skala Radio je svojom programskom koncepcijom u službi očuvanja autentičnog mediteranskog duha i kulturoloških posebnosti Kotora  koji su od svjetskog značaja.

Ovaj  radio je za kratko vrijme uspio da se nametne slušalačkoj publici Kotora i Boke Kotorske, ali i dijaspore posredstvom portala www.skalaradio.com i nedavno aplikacijom za android telefone skala media.

Prvenstveni cilj ovog radija je bio i ostao objektivno i brzo izvještavanje.

Zbog interesa naših slušalaca, Skala radio je postao regionalni javni servis, u punom smislu te riječi.

Naš radio pokriva teritoriju Boke Kotorske. Svakodnevne poruke elektronskom poštom slušalaca širom svijeta, posebno naših iseljenika, ali i pomoraca kojima je sa Skalom bliži rodni kraj, Boka Kotrska i Crna Gora, najbolji su svjedok ispravnosti puta ovog medija.

Posebno su od značaja emisije koje svjedoče i reportažnim izrazom pokazuju vrijednosti vjekovnog suživota na ovim prostorima, susreti sa zanimljivim ljudima i njihovim pričama.

Emisije “Stare ure” i “Skalinima kulture” živi su svjedok minulog i sadašnjeg, a emisija “U žiži” koja tretira unutrašnju i spoljnu politiku i jedina je te vrste u Boki Kotorskoj.

Muzičke emisije, pažljivo birane pjesme sa akcentom na more, dakle mediteranski melos, ali i stare šlagere ne zaboravlja Skala, pa su pravo osvježenje za dušu.

Nastojimo svakodnevno da ostvarimo što bolju komunikaciju sa slušaocima, pa je sve  veći broj onih koji se javljaju sa svojim problemima koji mi proslijeđujemo nadležnim organima i pratimo kada će i kako odgovoriti, o čemu javno obavještavamo građane.

Skala radio je jedan od rijetkih komercijalnih medija u Crnohj Gori koji se bavi informativom, istraživačkim novinarstvom i poslovima koje bi trebao u pravovremenoj i kvalitetnoj informisanosti javnosti da obavlja javni servis.

Prepoznata i po beskompromisnoj borbi za afirmisanje istine i slobodno izgovorene riječi Skala je kritičar brojnih negativnih pojava u društvu, posebno kada je u pitanju izvršna vlast, ali i afirmisanje svega što je kvalitetno urađeno.

Zbog neprihvatanja ničijeg mentorstva, zbog poštovanja novinarskih standarda i potpune objektivnosti, ne rijetko smo na meti onih koji su neradom, ili lošim radom napravili značajne štete svome gradu i njegovim stanovnicima.

Pokušaji da nas obeshrabre raznim atakovanjima nije dalo rezultat, jer je ova mala, ali hrabra redakcija koja je posvećena svome Kotoru i svojoj Crnoj Gori kadra da odoli silnicima bez moralnog i ljudskog portfelja.

Ostaćemo takvi dok trajemo, a trajaćemo zahvaljujući upravo vama, cijenjeni  slušaoci koji ste u nama prepoznali duhovnu snagu i jaku riječ u zajedničkom interesu.

Slavko Mandić

6 KOMENTARI

  1. …ma u veselju ne zaboravite-da su nam temelji države “kvalitete-silnika” evo više od kvarta od vijeka….?! Zato smo tu đe smo-i ako mogi MISLE-(plitko misle-glavom vlasnika njihovih israznih glava)-DA NISMO TU ĐE SMO-“zrno prosa(bojim se) brez rasada”?

  2. Koliko su vam usuli za izbore i usput za rođendan? ako uopšte postavite ovo pitanje jer vam se neće sviđeti ?

  3. Dani u našem domu sa vama su ljepši,. Budite nam zdravi, srećni i da nam još puno godina budete prvi i pravi glas iz Kotora i naše mile Boke.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]