Slavko Mandić: Kuku nama za nama

9
Slavko Mandić

Da ne živimo u Crnoj Gori i da nam nijesu poznati predpolitički likovi, koji tumaraju tamnim vilajetima siromašnog duhovnog života, u stalnim pokušajima za dnevnim sakaćenjem napretka naše države na putu Evropskih i Evroatlanskih integracija, čudu bi se čudili otkuda nam ovoliko bogastvo trulog rasada u našoj bašti jedinstvene ljepote.

Čelnici, četnici, čemernici, čimbenici tuđih ideologija, čegrtuše, čirojedi, zaogrnuti plaštom mržnje prema sopstvenoj državi pocupkivali su svoje poznato „beransko kolo“ nakon pogrešno shvaćene izjave Andersa Fog Rasmunsena da Crna Gora nije pozvana da pristupi NATO alijansi. Crna slova od metra na naslovnicama domaćih rusko-srpskih-crkveno-interesnih tabloida i onih printanih, davno požutjelih od zla i mržnje, objaviše da je ovo šamar Milu i Crnoj Gori. Poskakivala su od sreće i zadovoljstva, iskakali iz kola i vraćali se sa onim prepoznatljivim podvriskivanjem iju-ju. Jadni, čuli su samo onu prvu vijest da su ministri NATO odlučili da ove godine nema proširenja, a prečuli riječi generalnog sekretara Saveza Rasmunsena da je odluka pozitivna za Crnu Goru, jer naša država ne mora čekati naredni samit, nakon ovogodišnjeg u Velsu. Odluku sada mogu donijeti sami ministri, a očekuje se da to urade već iduće godine.

Bilo je zanimljivo slušati na premijerskom satu nabrekle glasne žice domaćih mrzitelja našeg napredka, Crne Gore i njenog ideološkog oprjedeljenja, njene istorije, tradicije i kulture, koliko se, navodno zabriniti, žeste zbog „katastrofe“ koja nas je zadesila što nećemo biti pozvani u NATO. Nakon njih, javili su se oni “umniji” da pojasne kako se za ovako krupne promašaje mora naći krivac.
Isplakaše se nad sudbinom lažno, kako im to nalaže genetski kod, nadajući se valjda da je konačno NATO digao ruke od „voljene“ domovine.

Mediji naklonjeni “istini” raspisali su se, ne vodeći računa što, u dnevnom opadanju tiraža, prozirnim lažima mrcvare sve manje čitalaca. Ostala im je vjerna pogan i ona iz vlasti koja se boji da ih ne naljuti pa da na stranicama požutjelih listova ne krene serijal o njihovim nepočinstvima.

Tu je i neizbježni NVO uslužni sektor opozicije, plaćen silnim domaćim i međunarodnim grantovima, da pomognu mrziteljima naše zemlje da udare jače i osnaže ih u prljavom naumu.

Svoju čast i profesionalnu etiku pokazuju domaći mediji Vonj i Drt, i oni povezani rodbinskim Informer vezama, Heppy tv, Večernje novosti, Pink, RTS. Dolazi A tu turistička sezona pa valja, kako su to radili više puta do sada, upozoriti domaće i strane goste da su nam se pojavile zmije, ajkule, barakude, da nam ne valjaju kupališta, da smo preskuplji i da je mnogo ljepše kod drugih nego kod nas, da treba dobro provjerit što piju i jedu, kako se ne bi otrovali. Eto zašto, u najkraćem, turisti ne treba da posjećuju Crnu Goru.

To su oni kojima se toleriše sve. Kojima se opraštaju računi i ćuti pred brojnim nepočistima. Samo  DA JE VJEČNA CRNA GORA! Sa ovakvima iz vlasti i ovakve opozicije, može biti samo privremena.

Sramota, ali koga to još dira?

Slavko Mandić

9 KOMENTARI

 1. I to žale i kukaju za NATOM oni koji stalno sve čine da se ne uđe u alijansu. Ovo samo u zemlji JUDA ima.Pazi čitam i slušam čelnike opozicije Srbe u CG koji drvlje i kamenje sada na neuspjehe vlasti zbog klojih nijesmo dobili zeleno svijetlo u ovoj fazi E jada.

 2. Mandiću samo ih opleti a oni neka ti prkače laži jer jedino to i znaju.
  Čuo sam iz provjerenih izvora da lažu i da imaš dozvolu za pristup tajnim dokumentima. Pokaži i dokaži laž onih koji se bore za “Istinu” časti ti.

 3. Kuku nam bez nas moj Mandiću jer ko pljuje na svoje pred drugima a prije sebe nije pljunuo u turina neka se zamisli čiji je , ko je i okle. Mnogo nam ne valja a najviše mi sami. Šporku robu pred tuđima. Kad ti gosti doma dođu ono barem pometeš kuću . Dok se ne pometu jadovi ništa od nas.

 4. Neka mi bude oprošteno,ali ću citirati jednog hrvatskog političara koji neđe lani/preklani reče od prilke ovako:” Hrvatska ima domovinu,ali nema državu”! Meni ostaje da zloupotrebim-ka “crnogorski novinari”,i da “ukradem” ovom političaru pa umjesto Hrvatska napišem:” Crna Gora ima domovinu-ali nema državu”!
  Kad će mo je dobiti?
  Kad u našoj domovini stigne demokratija?
  A kad će stići ta, nazovi ,demokratija?
  Kad i poslednja “crvena knjižica” SKJ sađe sa političke scene-a time i n(pr)estane “tranzicija-transformacija demokrata okoćenih prije kvarat od vijeka zastiđa,kakav se ne pamti na ovim prostorima-od kad je prasica repicu iskrivila!
  Umjesto pozdrava iz ubavog Prčanja-recept za (o)zdravljenje:STRPLJEN SPAŠEN!!!!!

 5. Mandiću kakav je to tajni pristup informacijama za koji pišu u Monitor da nijesi jedino ti dobio taj dokumenat i zašto jesi li se zapitao?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]