Sljedeće sedmice konačno će se urediti dječija igrališta

0
samo je ovo ostalo od dječijeg igrališta u Rakitama. Nema ni tobogana, ni ljuljaški, ni vrtešk.

Ivo Magud

audio: Ivo Magud

Dječija igrališta su već duže vrijeme u ruiniranom stanju i mnoge sprave na poligonima prijeteći opominju, odvaljenih plastičnih djelova na kojima djeca lako mogu da se povrijede.

Na prostoru bivše Jugoslavije bilo je nemoguće nabaviti nedostajuće djelove za dječija igrališta, i Direkcija za uređenje i izgrdanju Kotora je uspostavila kontakt sa firmom “Čemer“ iz Turske koja proizvodi  ovaj mobilijar, kazao je za Sklaa radio Ivo Magud, vd. direktora Direkcije.

Oni su poslali ponudu i tražili od Direkcije da uplati 30% vrijednosti nedostajućih segmenata, a potom informisali i da je neophono doplatiti 70% za proizvedene djelove i obezbjeđenje transporta.

Direkcije je izvršila pomenute uplate zajedno sa špediterskim troškovima.

Isporuka djelova mobilijara za dječija igrališta na području kotorske opštine očekuje se sljedeće sedmice kada će početi zamjena uništenih i ugradnja nedostajućih djelova.

U isto vrijeme Direkcija je raspisala tender za izbor izvođača za nabavku i ugradnju podnih obloga, takozvanih jastučića za igrališta.

Izabran je izvođač radova firmu “Temko“ iz Nikšića koji će  ugraditi  jastučiće čim se postave rekviziti kako se ne bi oštetili.

neupotrebljiva vrteška u gradskom parku
oštećen i dio ljuljaški u paku
mora se sve popravit zbog djece koja dolaze svakog dana

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].