Šljivančanin: Na dnevnim žurkama najviše kršenja mjera

0
Svetlana Šljivančanin

Turistička inspekcija je ove godine zbog nepoštovanja epidemioloških mjera izrekla 223 prekršajna naloga, ukupne vrijednosti 246.550 eura.

To je za TVCG kazala glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin i dodala da se najveći broj kršenja mjera u ugostiteljskim objektima odnosi na nenošenje maske i nedržanje distance.

“Na dnevnim žurkama se sigurno najviše krše mjere i sigurno je to žarište gdje imamo najveći broj zaraženih. Te žurke su najveća opasnost za prenošenje virusa”, kazala je Šljivančanin.

Ona je navela i da je Turistička inspekcija podnijela 30 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, za ona lica koja su više puta kršila propise.

Kaže i da su imali 600 žalbi, od čega 227 prijava građana za slučajeve nepoštovanje mjera.

U susret praznicima, Šljivančanin navodi, da imaju 24 turistička inspektora, od kojih nijesu svi na terenu, a da je u Crnoj Gori preko 3.000 ugostiteljskih objekata i preko 500 hotela.

“Sigurno je nemoguće tokom novogodišnjih praznika izvršiti nadzor kod svih subjekata”, kazala je Šljivančanin i dodala, kako se nada da će građani poštovati mjere.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].