Slobodan Kovačević pozitivno razmišlja, piše pjesme, zvijezde broji

0
Slobodan Kovačević

Korona je zatvorila sve puteve. Zli virus je u svakoj pori života, pa mu ni muzika ni umjetnost ne mogu ništa. Zašutala scena, muzičari nemaju posla.

Estrada u Koroni zamrla, a crnogorski kantautor Slobodan Kovačević za Skala radio vjeruje da će prije svega pozitivnom energijom i razmišljanjem, znanjem i voljom, čovječanstvo  pobijediti ovo zlo, a život krenuti.

I sam je prebolio ovu tešku bolest, i kako je kazao, uvijek je na strani vedrine, optimizma, nadanja i lijepog razmišljanja.

U vremenu u kojemu nas je korona sve zajedno ukočila i onemogućila da budemo ono što jesmo, Kovačević je uspio pronaći slobodu prije svega, a potom snagu i volju za pisanjem raznih pjesama i žantrova.

Piše i memoare, slika i prosto dobro misli, ne prepuštajući se pesimizmu. Ni u jednom trenutku mu nije dosadno i u stalnom je angažmanu koje sebi zadaje.

U tome mu pomaže atmosfera imanaja njegovih starih u Bjelopavlićima pod ovom nebom koje niđe nije tako plavo, priča Slobodan Kovačević. O čemu svjedoče i ovi, pravi proljećni dani s kraja februara.

Ono što posebno pogađa muzičare je situacija u kojoj je njihov rad onemogućen.

„Prosto smo onesposobljeni da djelujemo i radimo. Ostaje nem da pišemo pjesme i pjevamo, čekajući vedrije dane. U svakom slučaju za muzičare, baš kao i ugostitelje i sve one  ljude koji su vezani za turizam, ovo se izuzetno teška vremena. Ta mučna događanja koja su nas sve skupa snašla, polako moraju biti pobijeđena“, poručuje naš sagovornik.

Kovačević, dakle i dalje „piše pjesme, zvijeze broji, još je onaj isti vjetropir“, što bi rekao Balašević.

„Đorđe je velika ličnost i stvaralac koja nas je godinama oduševljavao. Otišao je pravo u legendu on i njegovo djelo i sve što je radio. Moje su misli divljenja i čestitanja čovjeku koji je napravio mnogo toga lijepog što će da ostane vječno. Mnoge njegove pjesme ostaće u nama koji smo iz tog vremena. Đorđe je bio legenda za života i otišao je u legendu pravo, u nezaborav“, poručio je Kovačević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].