Slobode i prava djeteta

0

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta, savjetnici za prevenciju narkomanije, bolesti zavisnosti i rizičnih ponašanja u Kotoru u četvrtak 20. novembra u 17 sati u prostorijama kancelarije organizovaće edukativno-informativnu radionicu na temu “Slobode i prava djeteta”.

Radionica je namijenjena polaznicima sekcija primarne prevencije sa ciljem sticanja i usvajanja novih znanja iz oblasti dječjih prava, ali jedan od zadataka je i informisanost mladih o institucijama i organizacijama koje se bave zaštitom djece i dječjih prava.

Na Glavnoj skupštini Ujedinjenih nacija 20. novembra 1989. usvojena je Konvencija o pravima djeteta koja sadrži univerzalne standarde koje država članica Konvencije mora garantovati svakom djetetu.

U Konvenciji se govori o obavezama odraslih u odnosu prema djetetu, kao i o obavezama brojnih društvenih subjekata u zaštiti djeteta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].