Slomljenu rampu na Ljutoj ni nakon desetak dana niko ne uklanja

5
sljomljena bankina na Ljutoj

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Već desetak dana na magistralnom putu na Ljutoj, usljed udara taxi vozila, leži izvaljena bankina preko trotoara kojim ne mogu pješaci.

Načelnika kotorske Komunalne policije pozvali smo 16. jula koji nam je kazao da će izaći na lice mjesta i nakon uviđaja službenu zabilješku proslijediti Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora, koja je nadležna za održavanje toga dijela i da će bankina koja ometa normalan prolazak pješaka trotoarom biti što prije uklonjena.

Kazao je i da će proslijediti zabilješku vezano za počinioca ovog oštećenja, kako bi Direkcija ispostavila račun taxi uduženju čiji je član oštetio bankinu.

Kako bankina ni do današnjeg dana nije uklonjena, niti popravljena, ponovo smo pozvali načelnika Vučinovića koji je za Skala radio potvrdio da su odmah po prijavi izašli na lice mjesta, konstatovali da izvaljena bankina utiče na bezbijednost pješaka i saobraćaja i zapisnik proslijedili Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora i Direkciji za puteve.

Odgovora nije bilo, pa je Komunalna policija ponovo poslala urgenicu i danas izašla na teren i o zatečenom stanju obavijestila pismeno direktora Direkcije za puteve kako bi se ovaj problem konačno završio, kazao je Vučinović.

Zbog čestih vandalizama, ali i nezakonitog ulaska i parkiranja vozila u kotorskom gradskom parku Komunalna policija je dala nalog Direkciji za uređenje Kotora da što prije postavi rampu koja će blokirati ulaz vozilima.

“Pritom su Luka Kotor i Jugopetrol jasno izrazili dobru volju da participiraju u izgradnji rampe”, kazao je Vučinović.

Do sada još ništa nije urađeno, a problem ne može riješiti ni kotorska ni komunalna policija.

Stoga Komunalna policija još jedanput apeluje na Direkciju da što prije krene u ovaj posao kako bi se konačno završio.

5 KOMENTARI

 1. A sto je sa odvodnim kanalom na ovoj lokaciji jer se tu skuplja velika voda kad kisa pada i nema gde da otice pa se desavaju nezgode kad je ruzno vrijeme?

 2. Hvala Radio Skali na interveneciji u vezi polomljene bankine na Ljutoj., u krivini smrti. Nadamo se da će Komunalna inspekcija „ prošetati „ Ljutom pešice, da vidi našta liči trotoar na pojedinim delovima u tom naselju. Utvrditi ko ga je doveo u takvo stanje ?A, nakon toga, prošetati putem uz obalu i videti kako izgleda ulaz u Ljutu iz pravca Kotora.Uz veliko poštovanje nadležnih institucija za komunalne poslove i održavanje putnog pojasa, nakon dve decenije našeg dolaska u ovo naselje, ove godine, na žalost, sa sobom ćemo poneti ružne utiske.I, ne samo mi.

 3. ….oli ne vidite,da su vi ovizi opcinski zandari od svega i svacesa glavni-pa i od magistralinih drzavnih dzada?Dobro bi bilo,da ni se kaze u cijoj je nadleznosti poseljacena dzada od tovara i ostalieg korisnika na pravcu od Kotora-Opcega spedala do Veriga?
  Na koncu,molim,da ni neko kaze,jel tacno ,da je u prostorijama bivse sekcije za dzade- “Crnagoradazde”,smjestena otkupna stocna stanica”Strabant” iz Beca?

 4. sto cemo sa prokopanim putem u kostanjici? cemu sluzi komunalna policija osim da konstatuje i piskara? mora li se pitati podgorica da bi se nesto popravilo u kotoru gradu?

 5. Valjada je to taksi vozilo bilo osigurano od odgovornosti
  prema trećem licu. Dakle, troškove dovođenja u red odbojnika
  ispostavlja se osiguravajućoj kući.
  Osiguravajuća kuća kasnije sudskim putem potražuje troškovnik od
  počinioca. Ako se vansudski ne nagode.
  To u normalnoj zemlji tako funkcioniše, zar ne?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].