Smijenjeni Mugoša, Joković, Kovačević, Šaranović, Savović Baptista i svi njihovi pomoćnici

5

Na osnovu Vladine uredbe objavljene u Službenom listu 5. januara ove godine smjenjeni su direktori Poreske uprave, uprava carina, za imovinu, za nekretnine i igara na sreću Miomir M. Mugoša, Vladan Joković, Blažo Šaranović, Dragan Kovačević i Milena Savović Baptista.

Smijenjeni su i svi njihovi pomoćnici.

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević se nalazi u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. On je krajem prošle godine uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i određen mu je pritvor do 30 dana.

Na osnovu Uredbe o izmljenama i dopuni uredbe o organizaciji i načinu državne rada državne uprave Poreska uprva i Uprava igara na sreću spojiće se u Upravu prihoda, a uprave za nekretnine i imovinu u Upravu za katastar i državnu imovinu.

“Direktorima Poreske uprave, Uprave za igre na sreću, Uprave za nekretnine i Uprave za imovinu, kao i licima koja vrše poslove visokog rukovodnog kadra u ovim organima, mandat prestaje danom stupanja na snagu ove uredbe”, objavljeno u Službenom listu od 5. januara 2021.

Poslanica DPS-a Suzana Pribilović je ranije danas saopštila da nova vlast nema zakonskog osnova za razrješenje direktora uprava, kao ni zakonskog razloga za prestanak njihovog mandata.

“Nova vlast na njih vrši nezakoniti pritisak da podnesu ostavke, a ako to ne učine, nova vlast će bez ikakvog osnovanog razloga i potrebe ukidati pojedine organe uprave, spajati ih, samo kako bi realizovali svoja politička obećanja i očistili upravu po dubini za svoje politički podobne kadrove”, kazala je Pribilović.

CdM

5 KOMENTARI

  1. GOSPODINE PREŠDNIČE VLADE ZDRAVOMIRE KRIVOKAPIĆU….KAD ĆE TE SMIJENITI DIREKTORA “P I O”-FONDA..KOJI JE OSTAO DUŽAN PENZIONERIMA VIVA VERO MONTENGRO(TVORVINA MILA ĐUKANOVIĆA I AJATOLAHA AMFLOIHIJA!)-2OO6 GODINE 1,5 PENZIJU-OD UKRAFENIH 9,5 PENZIJA! 8 STE ISPLATILI U ČETTI RATE! A ONU 1,5 NI CRETA!!!! NAPOMINJEM DA JEMINISTAR SOCIJALE BIO POZNATI “ŠPULJ-MAJSTOR” MIGO KOFERTA-KUVIERTAĆŠIFRA “DuKe-ŠEGRT”!…DANAŠNJI GENERAL SANITARIA U VILU “GORICA”-POD ISTRAGOM KAPETANA MILIVOJA KATNIĆA-BJELICE…IZ SRCA CRNE GORE…KATUNSKE NACIJE!!!!?!!!

  2. Dragane kuśo oli su boljo DFovci i
    litijani?
    Ne poštapaj se , treba bez popova i crkve, a zadribande, poput Tebe,
    micati svugđe!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]