Smiješno-tužna papazjanija

0
Dragan Ivančević

Opozicione partije koje učestvuju u “pregovorima” u vezi vlade “izbornog povjerenja” pokazuju da su neozbiljne i neodgovorne.

Stavovi Cdu o tom procesu, koji poprima odlike pijačnog natezanja i cjenkanja, su potvrdjeni. Cijela operacija, sada je to sasvim jasno, služi jednom cilju: političkoj promociji umišljenih lidera i lažnih parlamentarnih stranaka i udruženja. Koga briga za kontrolu izbora? “Poklaše se” oko šestomjesečnih fotelja! To je tužna slika crnogorske politike, koja nam pokazuje čime se bave ti političari, koji prozivaju druge da su “sateliti” i “lažna opozicija”. Njihova lakomost na privremene ministarske funkcije je upravo smiješna.

S druge strane su lideri Demokratskog fronta, od kojih smo nedavno čuli da i dalje mantaju o tome da treba ukinuti crnogorsku nezavisnost. To je tužno, ali i opasno. Evo ih i u Parlament pokušavaju da udju kao da se radi o prodavnici mješovite robe! Oni žele da “mijenjaju” Crnu Goru i njene institucije tako što bi ih sve porušili. Neće moći, drugovi i gospodo!

I jedni i drugi, svojim smiješno-tužnim ponašanjem i djelovanjem na najefikasniji način pomažu vladajućim strukturama. Ne trebaju DPS-u bolji i vjerniji sateliti i vodonoše od ovakvih političara i stranaka. Njihova galama i medijski pritisak je takav da je svako razumno i konstruktivno opoziciono djelovanje izloženo podsmjehu i prozivkama.

Sve ovo dozvoljava vladajućoj partiji nastavljanje loše i neodgovorne politike. To je sada još lakše, jer je sva pažnja usmjerena na neozbiljno ponašanje ovakve opozicije.

Izjava Dragana Ivančevića, člana Predsjedništva Cdu

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]