Smjena ministarke zdravlja Borovinić-Bojović

3
Jelena Borovinić-Bojović

Vlada je u četvrtak na sjednici za predsjednika Savjeta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom imenovala premijera Zdravka Krivokapića

Tu funkciju do sada je obavljala ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović koja je imenovana za zamjenicu predsjednika tog tijela. Očito su u Vladi prihvatili činjenicu da nekontrolišu epidemiju i da je za takvu situaciju najodgovornija upravo Borovinić-Bojović.

Prema svim epidemiološkim parametrima Crna Gora je u najgoroj poziciji od zemalja regiona, ali i šire. Visok je stepen zaražavanja, previsoka stopa smrtnosti, a proces vakcinacije od samog početka teče presporo.

Zbog svega ovoga ne čudi da je premijer Krivokapić odlučio da je smijeni sa mjesta predsjednice Savjeta što je ipak mnogo jednostavnije nego da je smijeni sa pozicije ministarke zdravlje.

Krivokapić umjesto ministarke zdravlja na čelu Savjeta za borbu protiv koronavirusa

Međutim, svjestan činjenice da se ministarka ne snalazi u upravlju epidemiološkom krizom odlučio je da preuzme punu odgovrnost i postavi sebe na poziciju predsjednika Savjeta.

Javnost je već nekoliko sedmica apsolutno nezadovoljna radom ministarke Borovinić Bojović, pa je tražena i njena ostavka.

Očigledno da premijer iz više razloga nije spreman na rekonstrukciju Vlade i zadržava ministarku zdravlja na toj poziciji. Međutim, zabrinjava činjenica da kod aktuelne Vlade politika opet ima prednost u odnosu na zdravlje građana i da se premijer nije odlučio da smijeni Borovinić Bojović i sa pozicije ministarke.

 

Svakako, za pohvalu je ova smjena na čelu Savjeta i preuzimanje odgovornosti od strane premijera.

Ovo imenovanje je zanimljivo i zbog jedne druge činjenice.

Aktuelna vladajuća struktura je, kao jednu od glavnih zamjerki u radu bivšeg NKT-a, navodila da predsjednik NKT-a Milutin Simović nije ljekar. Sada je ista  situacija – predsjednik Savjeta, Krivokapić, takođe nije ljekar.

O Krivokapićevim primjerima nepoštovanja mjera koje donose zdravstvene vlasti ne treba trošiti riječi. Fotografije i video snimci o tome svjedoče.

Postavlja se pitanje da li na čelu Savjeta može da bude neko ko je javno poručio da čovjek snagom vjere može da pomjera planine i da je to dokazano…

Neka građani procijene sami.

M.Dušević, CdM

3 KOMENTARI

  1. Da da sas im ne smeta sto Krivokapic nije doktor ali im je smetalo sto to nije Simovic u bivsem NKT-u .
    Oni su nas spašavali,a sa ovima brojimo umrle.
    Do kad?

  2. ČUDA NEVIĐENA-LIŠI NAŠE MALECKE DOMOVINE”..?.U DOBA TITA NIJESTE VJEROVALI U BOGA-ALI JESTE ŠPIJAVALI I VJEROVALI ŠPIJUNIMA-KO IDE U CRKVU I SLAVI KRSNU SLAVU-BOŽIĆ-USKRS…?.I VAMA ISTJEMA-DANAS NJIMA(OBRAZA VAM) NE SMETA DA TRAŽTE…CRKVE-KOJE NI CAR JUNAKA NIJE “TREBOVAO”?… E NIKO KA VI-TAKO MI VAŠIJE OBRAZA I KONNAVALA….?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]