Snežana Perišić novom tužbom, sada za mobing praznog stola

9
Snežana Perišić

Snežana Perišić

Snežana Perišić, komunalna inspektorka opštine Kotor, koja je dobila sudski spor zbog  mobinga na poslu što je prvi slučaj u Crnoj Gori nastaviće da traži pravdu koja je u njenom slučaju, dokazalo se dostižna.

Ona je gostujući u emisiji “Skalin parapet” između ostalog kazala da je problem moguće u tome što je u svom poslu previše revnosna i pravedna, nije fleksibilna kada je zakon u pitanju i ne umije, a da ne vidi ono što je očigledno na terenu.

Na pitanje Skala radija znači li to da su neki od njenih kolega fleksibilni i da ne rade svoj posao kako treba, Perišićeva je odgovorila da je po njoj upravo to problem.

“U jednom trenutku je došlo do sukoba između mene i načelnika Komunalne policije  Zorana Vučinovića i to je trajalo godinu. Par puta mi je sugerisano da povučem neke prijave. Da ne smijem da pišem kazne i prekršajne prijave protiv Ranka Krivokapića koji je tada bio predsjednik Skupštine Crne Gore. Prijave su bile za nezakonito postavljanje skele pored njegove kuće u starom gradu za koju nije imao dozvolu. U starom kotorskom gradu svaka gradnja ili intervencija  mora imati dozvolu”, podsjetila je naša sagovornica.

Ona je tada odbila da povuče prekršajnu prijavu i kazala da će to uraditi samo ako nadležni potpiše.

Kasnije su se problemi samo nagomilavali do kulminacije koja je značila da ova inspektorka ne smije ni da zastane i porazgovara sa kolegama, svi su bili neprijatelji opštine.

Ona je u razgovoru za Skala radio ukazala i na to da je njen kolega i prijatelj Slobo Pavlović takođe podnio tužbu za mobing, ali je  kasnije povukao.

Perišićeva ne zna razlog ove njegove odluke, tim prije što je i sam bio zatvoren u kancelariji, izopšten iz svakog posla, odnosno nije mu se dalo ništa da radi.

Ona je, kako je kazala, bila spremna da svjedoči u tom postupku, baš kao što je Pavlović svjedočio u njenom slučaju.

“Tada su počeli pritisci i naredbe da povučem prijavu, da ne pišem prekršajni nalog. Ja sam to sve priložila sudu i tada odlučujem da podignem tužbu. Na ovaj potez posebno me natjerala situacija kada sam napadnuta u kancelariji zbog kazne koju sam pisala za gradsku kafanu Dojmi. Kaznu sam pisala  zbog postavljanja terasa i neplaćanja dvije terase koje sam zatekla na terenu. Ispred Dojmija su postavili mobilijar za terase koje nijesu platili”, ispričala je Perišićeva.

Na naše pitanje ko joj je rekao da to ne radi, ona je odgovorila da je to bio načelnik.

“Tražio je moje predmete i obratio se tada sudiji za prekršaj rekavši da je  je to sve u redu, da piketi nijesu dobro postavljeni. Ja za to imam dokumentaciju koju sam predala sudu i pokrenula  postupak, jer je to direktno udaralo na mene, moju ličnost i na moju profesiju. Ako treba tako da se vodi predmet, neka ide neko drugi ko tako može da radi.Ja na takav rad nijesam spremna, nijesam mogla i nijesam htjela to da vidim, zločinački su postupali prema meni”, kazala je ona.

Na konstataciju Skala radija da je ta priča sada dijelom završena i da postoji drugi dio, koji kaže da će Perišićeva da traži finansijsku nadoknadu i onu drugu nadoknadu za pretrpljene duševne boli i sve druge boli, tokom ovih godina, uz naše pitanje hoće li neko odgovarat za sve to što se desilo, inspektorka je odgovorila de je  njena jedina satisfakcija da dokaže ovaj mobing.

Ona je željela da, kako je kazala, izađe  pred građane Crne Gore i Kotora i javno saopšti da je zlostavljena na radnom mjestu.

Snežanu smo pitali da li je imala razgovor sa novom pravnom savjetnicom.

Odgovorila je da nije jer, ako molite jednom, molite drugi put već treći put nema potrebe, kazala je ona.

Perišić je nakon transformacije ove službe raspoređena na mjesto inspektorke i to ne smatra kaznom, već zakonskom transformacijom službe u kojoj na žalost ponovo trpi mobing.

Ovoga puta tihi, kako je kazala, ili tzv.mobing praznog stola bez vike, bez napada i bez rabote.

“Ja od jula prošle godine  do dana današnjeg nemam tri ili četiri predmeta, pisana zahtjeva data od strane pretpostavljenih. Sedam mjeseci sam izdržala zatvorena u kancelariji, nijesam smjela da izlazim na teren, nijesam smjela da izlazim napolje, ni jedan jedini predmet nijesam dobila u tom periodu. Zato ću ponovo, podnijeti tužbu protiv Opštine Kotor za mobing praznog stola. Vjerujem da ću to dokazati, jer se jasno vidi da su moji rezultati na radu ravni nuli. Svim silama sam se trudila da izdržim tih sedam mjeseci zatvorena kao životinja u kancelariji. Na pauzu nijesu branili, ali sam morala da sjedim u kancelariji besposlena, zapostavljena. Sa svim tim su upoznati predsjednik Opštine Kotor i svi potpredsjednici”, kazala je Perišićeva.

Njen sadašnji šef je Zoran Dragović načelnik Komunalne inspekcije Opštine Kotor.

Na naše pitanje da li je reagovao predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić, inspektorka Perišić je odgovorila – na žalost nije.

Ona je podnijela dopis gospodinu Jokiću sa kojim se vidjela 24. novembra prošle godine.

“Sjedali smo i trebali smo da se vidimo i pred Novu godinu na jednom sastanku. Jokić je rekao da ćemo se vidjeti za mjesec međutim, kako tada tako do danas”, ispričala je Perišićeva, vjerujući u kako je kazala svoju državu i njeno sudstvo, jednom riječju u pravdu, koja je ipak dostižna, što se pokazalo u njemom slučaju do sada.

9 KOMENTARI

 1. Bravo i samo naprijed , sada tuzba za prazan stol , ali pored nacelnika obavezno i njegovog nalogodavca koji.mu je naredio da ne smijes na teren izlazit, ne radit nista, samo sjedat u kancelariju !!! Nadam se da si svjesna ko.mu.je dao naredbu.? Pa bila si kod njega jednom na razgovor i nikada te vise nije pozvao kao sto prica na radio Kotor da ce primit i crnog ciganina u kabinet jer su mu svi gradjani Kotora isti ! Sa srecom tuzba pa na isti sud koji je presudio vucinovicu za.mobing 100%

 2. Nisi sama, pratim sta se dogadja.
  Zoran igra karte u Ankori i vodi dibatimenat, drzim ga na oku.
  Vidi sa Paljusickom ona To svakog matraka zna, mozda Ti pomogne.
  Pomoc je obecao i Ratko V.

 3. Mobing- jako prisutan danas. Posebno ga upraznjavaju nesposobni koji su se dovatili mijesta. Problem- svijedoci ne smiju iskazati ono sto se dogadjalo jer ce i sami biti sikanirani.

 4. Bravo inspektorice.!
  Ceraj gubu iz torina, UVIJEK SAMO NAPRIJED!
  Sto se tice ovog naseg komunalnog
  usuda gdje je glavni presidente u svim sistemima ( SFRJ, SRJ pa MNE,),
  nisam bas kontenta i sigurna da ce sve
  biti kako ocekujes – cuvaj snagu za nastupajuce runde i cuvaj se niskih
  udaraca.
  Ti si pobjednica i ako izgubis.
  Koliko Kotorana tamo rabota?
  Podsjecaju me na doba advokata Djura Draskovica u kraljevini YU!
  Podrska 100%, jedina si sa osmjehom i ljubazno komunicirala sa gradjanima!

 5. Brza i pebrza-ka joj jedan predak,kojem je bastalo vaditi usijanu amajliju iz ognja ubačenu u bronzin uzavrele vode-a da se ne opeče..? Čudno neko nasleđe-pobrkano sa-dopingom?

  I pitanje za kraj-“ljudi moji je li ovo moguće”(?)-da neko može nekome da zabrani..da po savjeti inspektorski POSAO RADI(brez naloga-što bi rad bio viđeti-a đe to piše i u kojem zakoniku naše mile domovine?)…PROLAZEĆI ULICOM-kroz sijaset nepravilnosti-koje se oslikavaju golim okom-na svakom kantunu naše varoši-bar što se dade viđeti na potezu- od Veriga do Veriga..?

  • Čudno naslijedje, i ja se sa tim slažem. Pravi i iskreni gen mojih djedova i pradjedova me održao svo ovo vrijeme.
   Drago mi je da se neko sjeca kakav mi je bio djede. Zaboravili ste da je tom prilikom moja baba udarila lopatom čovjeka koji je lagao i nabijedio mojeg djeda.

 6. Porazna je tvoja priča, Snežo. Budi srećna što te Vučina i dalje ne ćera svako jutro, po ovoj žaropečini, da se vereš do vrha Svetog Ivana. A status “prazne trpeze” i nije tako dramatičan slučaj. Svakako da je neuporedivo ugodnije sjedati za punom trpezom, Em, si sita, em, imaš mogućnosti da napreduješ u službi…
  Ako je i pola istina od toga što si u mikrofon izrekla, taj Načijelnik bi treba’ biti pozvan kod ODT-a na okolnosti da objasni svoje nepostupanje u službi za koju je postavljen i plaćen.

  “…Zato ću ponovo, podnijeti tužbu protiv Opštine Kotor za mobing praznog stola. …”

  Kojem sudu ćeš podnijeti tužbu, Snežo? Ovaj naš lokalni će te opet elegantno odbiti kroz pravne čvorove, uzlove i zavrzlame. Možda se opet ispriječe trudnoće, porodiljska odsustva, urološka bolovanja… Uplašiće se okolnosti da bi morali suditi po pravdi. A možda i prihvate, jer će suditi za nasilje i “mobing” koje se događalo za vrijeme neke druge vlasti. A zbog čega će ispaštati ova vlast.
  Žalila si se na uplašene svjedoke u prethodnom postupku, da nijesu smjeli govoriti punu istinu. Ovaj put moraš pribaviti više nego jednog vjerodostojnog svjedoka.
  “Testis unus – testis nullus”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].