SNP u Kotoru za smjenu direktora po slovu zakona i bez revanšizma

18
iz arhive: sa sjednice SO Kotor

Za četvrtak 25. maja zakazana Sjednica kotorske opštinske Skupštine je odložena na zahtjev odborničkog kluba SNP-a.

O datumu održavanja ove sjednice javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopštava predsjednica SO Kotor Dragica Perović.

Podsjećamo, na dnevnom redu su izbori i imenovanja, Prijedlog odluke o utvrđivanje javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi privođenja namjeni zemljišta planiranog za izgradnju saobraćajnica u Bigovi i Traštama.

Pred odbornicima je  i Nacrt Lokalnog plana upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom za period 2017. do 2020. godine i odbornička pitanja i odgovori,  saopštavaju iz Skupštinske službe.

Za razlog odlaganja ove sjednice, Skala radio je pitao predsjednika OO SNP-a Kotor dr Branka Baća Ivanovića koji je saopštio da se po mišljenju SNP nijesu stekli uslovi za razrješenja direktora preduzeća čiji je osnivač lokalna uprava.

Razrješenja su problematična u odnosu na zakonske odredbe, a obrazloženja nedovoljno precizna.

Na naše pitanje da pojasni ovu konstataciju, Ivanović je kazao da obrazloženja za razrješenja nijesu validna i da se ne mogu prihvatiti smjene direktora koje su motivisane isključivo političkim razlozima.

“Bivša i svaka vlast  je po pravilu dovodila svoje kadrove i to nije sporno. Međutim, SNP kako je i u predizbornoj kampanji naglašavala, smjene i razrješenja će sprovodoti po slovu zakona, a nikako iz revanšizma“, kazao je Ivanović za Skala radio.

Podsjećamo, Opština Kotor je osnivač preduzeća Vodovod i kanalizacija doo, Komunalnog preduzeća i Jasvne ustanove Kulturni centar “Nikola Đurković“.

Što se tiče sljedeće tačke dnevnog reda, utvrđivanje javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi privođenja namjeni zemljišta planiranog za izgradnju saobraćajnica u Bigovi, SNP je donio zaključak  da se odloži dok se ne snimi kompletan predmet, uz mišljenje Savjeta Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

18 KOMENTARI

 1. Mrdaka pod hitno smijeniti njega je trebalo najprije jer nije ni mogao da radi u drzavnu firmu . Pa svi znamo da je PRODAO rsdno mjesto u Jugopetrolu pa preletio iz Srpske stranke u DPS samo zbog intertesa jer uvjek je bio i ostao SRBIN to mi Pljevljaci znamo . Nema mu nista milije nego procitati DAN ali grdji su ovi iz DPS kad pored svojih lojalnih primaju tu Ba..usouth

 2. Previše ste jeftina roba Baćo.
  Smijeniše sve sem direktora Zomime koji je ostao još u komunalno.
  Imaju li Mićo Dobriša i Martin Popović iz SNP još propusnice za besplatno parkiranje na Luži?

 3. Tako je Baćo.Nedaj bezakonje a zaklinjali su se kako oni neće kao bivši. Još su grđi.Dovode stručnjake sa strane itd.

  • …a đe si čoče 3/č/ila/š/m đika/n/m ..bla bla bla..tra la la la ?! Svaka ti je mudra..ka da se iz nečije gu..izlazeći na ariu- oglašavaš,e bo blagoš tvojima domorokgudicama

   • Aj Jordane da ne klepećeš…no plati 10 tisuća za napad…dako te ko tresa kad budeš jopet bulaznio i napadao organe reda…a daleko si šiljoglavi od toga da predpostaviš koji sam…no čuvaj porodicu i sebe od ludosti i ludaranja alchajmerskog

    • …maci mali3-MORE DA BIDNE DA TI JE CRKA VODOKOTLIĆ-PA SE ČUJEŠ DO PRČANJA..KROZ “PROMIDŽBENI SPOT-“TOGA” tisak- DAN…Vazde li su ti “tajovi miljenici-pri pameti-ki i svakome “honoralcu-kod organa reda “dopo la voro-otorinologika”-oliti tajova ti ušna tehnika..? Ćao ljubavi…ma-skote našega maloga mista…?

    • ..kumim te gospodom bogom poravi vodokoltlić…ako znaš za milost,jer čuješ se do Prčanja i dalje-poodavno! Ela obrazati-ako znaš za nevolju!

 4. To oni namjermno rade , ucjenjuju da bi kao oni nešto značili.
  Kupite ove iz DPS dvoje, troje koliko vam fali. Ima ih ko je skriveno za vas i završite sa Baćovima više.

 5. sa ovakvim razvlačenjem i nemogućnosti da se ide naprijed ništa se objektivno i ne može učinjet za Kotor. Ovi iz SNP su najgora koalicija.

 6. Demokrate to rade bez greške uz maminu pravničku pamet. Zato svaku skupštinu odlažu, koliko znaju i umiju.To je nova moda, novih mladih i pametnih.

 7. Nije mi jasno kako SNP moze da bude sa Demokratama nakon svih ruznih rijecei koje su njima upucivali….pogotovo ovi na slici iz prvog reda! Žao mi je grada i građana koji su prevareni

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].