Spašena njemačka državljanka

1
akcija spašavanja njemačke državljanke

Pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja dobili su u utorak 8. oktobra oko 12 sati i 40 minuta dojavu od Centtra 112 iz Bara da je u blizini Praćišta, ispod sela Žanjev Do povrijeđena ženska osoba stara 75 godina.

Informaciju su dobili od vodiča koji je saopštio da se radi o državljanki Njemačke i da je sa njom 80-to godišnji muškarac, takođe njemački državljanin.

On je saopštio da je neophodno izvlačenje povrijeđene žene koja je bila slabo pokretna i koju je trebalo što hitnije prebaciti u kotorsku bolnicu, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Par se sa vodičem zaputio planinskom stazom ka Kotoru, a neposredno potom njemačka državljanka nije mogla da nastavi spuštanje.

Na lice mjesta je upućena ekipa od 6 spasilaca.

Nakon nešto više od sata oni su došli do povrijeđene ženske osobe koja nije bila u stanju da se kreće, kazao je komadir Mandić.

Spasioci su je postavili na nosila, nakon čega je uslijedilo uspon od jednog kilometra do mjesta na kojem se cekao helihopter.

Muškarac je, uz pomoć vodiča nastavio spuštanje ka Kotoru, a spasioci su povrijeđenu ženu iznijeli na lokaciju na kojoj je ekipa sačekala helikopter aviohelikopterske jedinice MUP-a Crne Gore kojim je njemačka državljanka prevezena na stadio FK “Bokelj“, koji se nalazi u neposrednoj blizini Opšte bolnice Kotor.

akcija spašavanja njemačke državljanke

Mandić je kazao da je značajnu pomoć u akciji spašavanja pružila helikopterska jedinica, bez čijeg prisustva bi spuštanje u Kotor trajalo više sati.

On je zahvalio upravi FK „Bokelj“ koja je omogućila helikopteru spuštanje na travnati dio igrališta.

Njemačka državljanka je imala zdravstvenih problema i prije dolaska u Kotor.

Kako nezvanično saznaje Skala radio, ona je u svojoj zemlji imala moždani udar.

Nju je, na staionu „Bokelja“ dočekala Hitna medinski pomoć Kotor i ona se trenutno nalazi na neophodnim pretragama.

1 KOMENTAR

  1. Boze mi oprosti, u sto je uvalila ovu koradjoznu druzinu nasih pompijera!
    Neka se refa i ide okle je dosla i gleda sto cini!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.