Spasioci kotorske Službe zaštite spasili zalutalog planinara u vrletima Pestingrada

2
kotorski spasioci sa Nikolom Milićem iz Nikšića

Maksim Mandić

U reonu Pestingrada iznad Kotora, juče poslije 17 sati, četiri vatrogasca, spasioca kotorske Službe zaštite i spašavanja su krenula u potragu za izgubljenim planinarom Nikolom Milićem iz Nikšića.

Došli su do njegovog broja telefona i stupili u kontakt sa planinarom koji se nalazio u blizini kanjona rijeke Škurde, veoma visoko prema vrhu Pestingrada.

Vatrogasci, spasioci su krenuli visokim usponom i oko 21 sat stigli do Milića, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

Uspon je bio težak, a slično spašavanje kotorski vatrogasci imali su i prije par godina, kada je na tom istom mjestu Gorska služba spašavanja helikopterom izvukla planinare, podsjetio je Mandić.

“Ovoga puta mi smo sami morali reagovati, jer je brzo padala noć i nijesmo smjeli dopustiti da planinar na toj visini i u tim uslovima ostane preko noći“, rekao je Mandić.

Kada su spasioci stigli do zalutalog planinara, nakon kratkog okrepljenja vodom, lagano su ga spustili do Tabačine i doveli do Službe zaštite za predah.

Milić je zahvalio spasiocima, srećan što se sve okončalo na obostrano zadovoljstvo.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]