Specijalna bolnica za psihijatriju u Dobroti: Stomatolog pesnicom slomio nos pacijentu

1
Specijalna bolnica za psihijatriju u Dobroti
Zaštitnik ljudskih prava i sloboda preporučio je Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti da sprovede hitnu obuku za sve službenike na temu postupanja sa uznemirenim pacijentima, navodi se u nedavno objavljenom izvještaju o radu Ombudsmana za prethodnu godinu, a povodom fizičkog povređivanja pacijenta od strane stomatologa u bolnici, piše Dan.

U izvještaju o pritužbama na rad Specijalne bolnice za psihijatriju se navodi da se jedna žalba odnosila na prava lica lišenih slobode i četiri na zabranu mučenja i surovog neljudskog ili ponižavajućeg postupanja i kažnjavanja.

Zaštitniku je pacijent sa Odjeljenja za liječenje bolesti zavisnosti kazao da ga je stomatolog u bolnici, dr H.H. fizički napao, i tada mu je udarcem pesnicom u glavu polomio nos i nanio druge tjelesne povrede.

“Zaštitnik je nakon sprovedenog ispitnog postupka utvrdio da je postupanjem stomatologa povrijeđeno pravo na fizički integritet podnosioca pritužbe i dao preporuke Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru da u budućem periodu sprovede hitnu obuku na temu postupanja sa uznemirenim pacijentima za sve službe podrške u bolnici, odnosno njihove službenike koji su u kontaktu sa pacijentima, uključujući i radnike koji vrše poslove obezbjeđenja bolnice. SBP je najavila da će postupiti u skladu sa preporukom u vezi sa čim je preduzela korake”, ističe se u izvještaju Zaštitnika.

1 KOMENTAR

  1. A BORA MI I ONAJ “BOKSER”-ŠTO JE OBRIJAO 28 ILJADA EURIĆA..IMAO JE “VJEŠTU I JAKU DESNICU”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].