Specijalna bolnica za psihijatriju u Kotoru: Pacijenti stabilno, zaraženo 15 radnika

1
Psihijatrijska bolnica u Kotoru

Svih 28 pacijenata zaraženih koronavirusom u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru stabilnog su zdravstvenog stanja i za sada ni kod jednog nema komplikacija, kazao je direktor te ustanove Petar Abramović.

U toj bolnici, prema njegovim riječima, zaraženo je i 12 medicinskih i tri nemedicinska radnika. Istakao je da u posljednja dva dana nemaju novoinficiranih.

Većina inficiranih pacijenata, ima od 40 i iznad 50 godina. Kovidom 19 zaražena  su i dva ljekara.

„Zaraženo je i deset medicinskih radnika srednjeg kadra i tri nemedicinska radnika“, kazao je direktor bolnice.

On je istakao da su, kada su se pojavili prvi inficirani, preduzeli sve mjere.

„Najprije mjere koje su i do sada bile na snazi. Zabranjen ulazak svima osim vozilima za dostavu, sanitetskim vozilima i policiji. Reducirano je kretanje pacijenata i zaposlenih. Radno-okupoaciona terapija je svedena na minimum ili je nema“, saopštio je Abramović.

Kaže da su kontaktirali Institut za Javno zdravlje i tražili su da im se pošalje ekipa, povukli su i dva specijalizanta koji pomažu 24 sata, Opšta bolnica im je dodijelila epidemiologa.

„Pacijenti redovno primaju terapiju uključujući vitamine C,D i cink, svi su stabilno i sa dobrom kliničkom slikom“, kazao je on.

Istakao je da su odjeljenja na kojima se pojavio virus zatvorili i napravili prostor za izolaciju, a u slučaju da se poveća broj inficiranih oslobodili su još jedno odjeljenje.

Tvrdi da su se mjere poštovale od prvog dana.

portal RTCG

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]