Šporka kiša

7
šporka kiša

Za slabu, ali šporku kišu koja je tokom noći i jutra padala nje bilo kišobrana niti spasa da potpuno zabijeli i uneredi krovove, puteve, dvorišta, vrtove, automobile u Kotoru.

Prva riječ poslije dobro jutro među našim sugrađanima koje smo oslušnuli bila je “što je ovo“, “strašni sud od šporkece“, “ko će ovo danas oprati i urediti“, “kakva je ovo afrička pustinjska kiša stigla“, “koja je ovo boleština“, itd.

Jutros je prvo trebalo prati i čistiti stakla od automobila koja se od bijele prašine monsunske kiše nijesu vidjela.

Dvorišta i balkoni, škura, đardini sa prvim, mladim, zelenim lišćem takođe prekiveni prašinom, koja je od ovakve kiše ostala.

Posla za autopraonice danas će biti na pretek, mada je i dalje nebo oker boje iz koje će na zemlju šporka kiša i u nastavku.

7 KOMENTARI

  1. Muci Kajo,izrodu.Sto ti znas o Kotoranima,kad si vjerovatno pridoslica,kao i vecina koji se nazivaju mjestanima.Nego neka,valja se da malo omirisite ove ljepote,pa nazad okle ste dosli.

  2. Draga Skalo !
    Kiša je bila šporka, žuta, drito iz Afrike. Ako je već kiša ,,šporka”, onda su i ,,lumbrele”, a ne ,,kišobrani”, uzaludni, tj nisu nas mogli odbranit od neminovne šporkece. Auta ima više nego je potrebno, svaka soldima bogatija famelja po 4, 5 komada, pa neka peru.
    Vuk PETROL perionice ne rade ni u Kotor ni kod Volija, ajte u Autoremont prekobrojnii četvorotočkaši !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].