Sportska dvorana u Škaljarima čeka nove izvođače radova

8
sportska hala čeka nove izvođače

Marija Ćatović

Marija Ćatović

Već duže vrijeme na gradilištu sportske dvorane u Škaljarima ne čuje se buka mašina.

Mjesecima nema ni radnika.

Postavljali smo više puta otvoreno pitanje direktoru bivšeg Zavoda za rehabilitaciju sluha i govora, sada Resursnog centra Borislavu Kašćelanu da građanima, u ime investitora kaže o čemu se radi, đe je zapelo i kada će i hoće li se radovi nastaviti.

Kašćelan je ignorisao naša pitanja, ali su građani i dalje istrajavali na odgovoru, najčešće pozivima na naš telefon.

To je bio razlog da gradonačelnicu Mariju Ćatović pitamo što se dešava sa objektom i da li će i ovaj doživjeti sudbinu Doma revolucije u Nikšiću.

Podsjetićemo se da su radovi počeli 2010. godine i da je bilo predviđeno da budu završeni za 12 mjeseci.

Do danas nijesu završeni ni grubi građevinski radovi.

Ćatovićeva je mišljenja da će se radovi na spotskoj dvorani ubrzo nastaviti i prema njenim riječima problem je u firmi “Lipa” sa Cetinja koja je dobila ovaj posao na tenderu.

Ova firma je u problemu (stečaj) i zato se sada traži drugo rješenje, najvjerovatnije putem tendera, što znači da će se izabrati drugi izvođač radova.

Ćatovićeva smatra da onaj koji preuzme posao izgradnje sportske dvorane mora da bude brz, kvalitetan i efikasan.

Novac nije u pitanju, jer lokalna uprava i država isplaćuju svoje obaveze na vrijeme.

“Do sada smo platili sve situacije koje su nam dostavljene. To radi i država. Opština je do sada uplatila oko dva miliona eura”, zaključila je gradonačelnica Ćatović za Skala radio.

delegacija ispred gradilišta

8 KOMENTARI

 1. a da nece ko mozda podnijet ostavku ili ne daj Boze krivicno odgovarat od ovih DPS persona na slici za ovaj javasluk jer ova dvorana nam ukazuje tj daje sliku i priliku u kakvom se stanju grad nalazi! i da fali im Mrdak na slici 😀

 2. Kakva klapa! Nego bi valjalo da malo na glas zapjevaju, a ne sve u sebi! Stav su zauzeli odavno a pjesme nidje! Predlažem da konečno počnu pjevat, jer su za drugo dokazano nesposobni!

 3. Gospodo iz Skala radio,ponekad se,opravdano,ljutim na vas što djel(j)ujete…naivno i neznaveno…kao u slučaju postavljanja pitanja gospodinu Boru Kašćelanu, oko grdne sporcko revolucionarne građevine 21.vijeka u Kotoru.Gospodo draga,ako će mo pravo, gospodin Kašćelan se itendi u ovu gradnju…koliko koji od vas u njegove rabote resusrsiranja..svih rabota..zanimanja..zvanja,koja se mogu ispeći u pećnici..Centra, na čijem je pročelju uvaženi uslikani ispitanik (ne)zadužen za graditeljstvo( razgraditeljstvo)?
  Znate,takva i slična pitanja ste mogli i trebali postaviti..na isti način kao i uvaženom gospodinu Kašćelanu,ali početi s’lijeva u desno,…svim vedetama, u jedan vakt..uslikanih za istoriju Škaljara i okolice..? Odviknimo se,već jednom, diskriminacije..po visini i širini..poštujmo suštinu događanja naroda..”svi za jednoga”..”a on j(a)edan za nikoga..?
  Zašto svima..? Zato ,jer su svi ovi uslikani, obučeni za postavljanje pitanja,ali ne i za, davanje(kao onaj pop ,što nije stio dati ruku da ga spasedu iz reke..-ne naviko da daje..nego da uzima), kvalifikovanih odgovora, kada je u pitanje neimarstvo primorskih majstora kamirezaca..malteraša..pitura..pod stolara….eloksira…ca?
  Poštujem gospođu Mariju..prešednicu svih građana naše opšine..i vjerujem da nisu u pitanju sredstva(eura ima!) ! Ako sam je dobro razabrao..ona nam reče da su u pitanju pasani “tenderi”-remorkeri( brodovi što remućaju koga stignu..),pa zato i pritvrdi njene stavove..da onaj koji bude preuzeo rabote dovršetka sporcke sale..mora biti brz…kvalitetan..i efikasan,kako nebi završio kao poduzeće Lipa na lipu…?Ništa nerealno..ništa čudnovato…ali poučno,polazeći od toga što znači riječ “l i p a”..kada ste na Cetinje?

 4. Treba neko da izađe i objasni pučanstvu Komunitadi kotorske, kako je
  ta “bankrupt firma” dobila posao na tenderu? Koje su je to reference preporučile?
  Možda oni radovi koje ta mikro-firma izvodila, gdje krovovi lete u
  nebo i od manjeg vjetra!
  Koliko se ugradio onaj ko se zalagao da baš Lipolad dobije taj
  odgovoran posao? Čak i ako su svi pošteni, da svi imaju “mani pulite”, pučanstvu je ostavljeno isuviše prostora da vjeruje da su u ovom projektu “ugrađene”
  velike koruptivne cigle.

 5. da ga ova družina i još neki koji se nijesu slikali nijesu uvatili po svoje ne bi Boro ovakav postao. Neka zafali svojoj družini na savjetima prijateljstvu od interesa. Svi su samo za to.To vam je razlog što se ne gradi ni hala ni ništa u Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]