Spremno više tužbi za mobing: Stijović i saradnici u obračunu sa zaposlenima

0

Aleksandar Stijović

Ministarstvo poljoprivrede, koji vodi ministar Aleksandar Stijović, pored nagomilanih problema u sektoru, o kojima smo pisali, suočava se i sa sasvim izvjesnim tužbama za mobing koje namjeravaju da podnesu nekoliko zaposlenih.

Od preuzimanja dužnosti 4. decembra Stijović je u svom resoru obavio niz promjena i na pozicije državnih sekretara imenovao Nikolinu Mišnić i Nebojšu Veličkovića, dok je sekretar Milivoje Saičić.

U želji da se što prije obračuna sa dugogodišnjim zaposlenicima u Ministarstvu i da na taj način Stijović valjda nekom dokaže da ne želi u rukovodećem timu osobe koje su vodile glavne sektore i odjeljenja tokom vladavine bivše vlasti, krenuo je u obračun.

Tako se po svaku cijenu s pozicija uklonjeni kadrovi koji nikada nijesu ni bili članovi DPS, a na njihova se mjesta postavljaju osobe čije znanje je vrlo upitno. O tome svjedoče svakodnevne greške koje se dešavaju, zbog čega sada resor Poljoprivrede služi za ismijavanje u cijeloj Vladi, ali i svima onima koji sa njima sarađuju.

U tom resoru prisutan je nepotizam pa su tako skoro svi koje je Stijović postavio doveli nekog bliskog rođaka, partnera ili prijatelja u okviru resora kojim upravlja. Da bi se pozicionirali bliski rođaci, prijatelji, kumovi, vanbračni partneri, moralo se krenuti u sječu kadrova.

Taj posao je urađen vrlo traljavo zbog čega su pojedini pretrpjeli, kako tvrde, mobing zbog čega namjeravaju da podnesu tužbe nadležnim državnim organima.

-Neka se završe administrativne radnje u Ministarstvu, pa će se krenuti u podnošenje tužbi. Iznenadiće se javnost koliki broj zaposlenih je spremno da tuži Ministarstvo poljoprivrede, a svi dokazi su na papiru tako da je proces dokazivanja više nego lak – navodi izvor iz Ministarstva.

Prema saznanjima portala Aktuelno, obračun s kolegama počeo je još od starta, a cilj je da se u Ministarstvo uposle oni koji su povezani s aktuelnim funkcionerima.

Portal Aktuelno je u fazi prikupljanja svih podataka o novoangažovanim zaposlenima u Ministarstvu poljoprivrede i o tome će objaviti poseban tekst.

Narušeni odnosi

Zbog svega što se dešava u Ministarstvu poljoprivrede međuljudski odnosi su narušeni i nema govora o bilo kakvoj radnoj atmosferi.

-Kako da se radi kada dolaze na čelna mjesta osobe koje ne znaju ni osnovne stvari o javnoj upravi, a kamoli o poljoprivredi. U takvoj situaciji kada neznanje dobije vlast, jasno je da se dešavaju stvari kojima nije mjesto u jednom Vladinom resoru – objašanjava naš izvor.

Da Stijović i njegovi saradnici imaju zacrtano da se obračunavaju s neistomišljenicima potvrđeno je još prije par mjeseci. Poslanik SDP Raško Konjević tada je javno dokazao da  Stijović ne govori istinu kada je riječ o prezentacijama Agrobudžeta, pa je na sjednici Odbora za turizam pročitao mejl koji je interno poslao Stijovićev saradnik Aleksandar Cimbaljević.

Nakon toga, Stijović je krenuo u obračun sa zaposlenima zbog čega su pojedinci saslušani. Takođe, nedavno je obavljeno novo saslušanje pojedinih zaposlenih nakon javne objave informacije da je dio imenovanih funkcionera Ministarstva dobilo varijabile koje im ne pripadaju prema propisima. Nakon toga, zaposleni su ponovo saslušavani.

Pokušaj Stijovića da sve svoje greške prikrije pritiscima na zaposlene neće uroditi plodom, jer sada je svima jasno da će fotelju ministra imati još na kratko, a nakon toga će sva dokumenta biti javna i dostupna svima! Pitanje koje se nameće ko će onda biti saslušavan!?

D.G.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.