SRAMNO Mandić mora da plati odštetu jer se branio od medijske torture: ”Ivanović napadao moju porodicu, to nijesam mogao da odćutim”

21

Samo sam koristio izraze koje je u svojim kolumnama upotrebljavao Željko Ivanović, što je na ročištu dokazano, a što sudija nije uvažio. Sudija Bulatović je kvalifikovao i legendu ispod fotografije, koja je do sada bar desetak puta objavljena na brojnim crnogorskim portalima, a za koju nijesam ni tužen

Vijeće Višeg suda u Podgorici, kao drugostepeni, kojim je presjedavao sudija Milorad Marotić, predsjednik vijeća i članovi Vojislavka Vuković Goločevac i Milica Čukić presudili su da novinar i publicista Slavko Mandić, zbog objavljenog teksta „Lažov Željko Ivanović“ na portalu Skala radio, čiji je autor, mora da plati 2.000 eura medijskom tajkunu Željku Ivanoviću na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede prava ličnosti.

Presudom Mandić treba da plati još i 317,62 eura na ime troškova postupka.

Vijeće je preinačilo prvestepenu presudu koju je donio sudija kotorskog Osnovnog suda Veljko Bulatović, kojom je presudio Mandiću da plati Ivanoviću maksimalno traženi iznos od 5.000 € i taj iznos umanjilo na 2.000 eura.

Uz to Viši sud je Mandića obavezao da objavi presudu o svom trošku i da tekst „Lažov Željko Ivanović“ ukloni sa portala Skala radio.

Progon

Mandić je u izjavi za portal Aktuelno kazao da se Ivanović na njega obrušio tužeći ga za svaki tekst u kome ga pomene. Sa druge strane niko ne pominje odgovornost za besramne medijske napade kojima je bio izložen Mandić od strane medijskog tajkuna i doskorašnjeg suvlasnika koncerna Vijesti Ivanovića koji je na pomukao i beskrupulozan način u svojim ”kolumnama” vrijeđao Mandića i članove njegove porodice.

”Skala radio, svakako jedan od najslušanijih na crnogorskom primorju, nije mogao da izdrži finansijski pritisak kojim je bio izložen nakon sudskih presuda kojima je bio podvrgnut, posebno od strane koncerna Vijesti. Sada kada nema Skale na mene se bukvalno obrušio jedan od suvlasnika ovog medija, tužeći me za svaki objavljeni tekst u kome se pominje. Njime se nikada ne bih bavio da nijesam bio prinuđen da se branim od besramnih medijskih napada, laži i podvala kojima se Ivanović služi, ne srameći se čak da u njegove jeftine pamflete, ničim izazvan, pominje i članove moje porodice. To nijesam mogao da otćutim, tako da sam nakon Ivanovićeve kolimne Milko i Slavko, u kojoj na pljav način pominje moga sina, koji ga ne poznaje i nikada ga niđe nije spomenuo, objavio tekst pod naslovom „Lažov Željko Ivanović“. U tekstu je jedna jedina rečenica: Željko Ivanović je lažov i prdnjava”, kazao je Mandić za Aktuelno.

SRAMOTA ZA PRAVOSUĐE – Tekst zbog kojeg je Mandić dobio kaznu od 2.000 eura, plus sudske troškove. Ivanović sa druge strane nekažnjeno u svojim ”kolumnama” vrijeđao Slavka Mandića i njegovog sina Maksima

Osuđen jer je koristio izraze koje je u svojim kolumnama upotrebljavao Ivanović!?

Tekst je, kako napominje, potpisao imenom i prezimenom, ne sluteći da će mu najblaži mogući odgovor na Ivanovićev napad, proizvesti žestok odgovor prvo Osnovnog suda u Kotoru a potom i Višeg u Podgorici.

”Nakon tužbe koju je Ivanović podnio Osnovnom sudu u Kotoru za pretrpljene duševne boli i ugrožavanje ugleda, sudija ovog suda Veljko Bulatovića je ocijenio da sam pisao (tu jednu rečenicu koja se sastoji od dvije riječi zbog kojih sam tužen) na klevetnički načini, sa izraženim i lako uočljivim stepenom animoziteta i namjerom omalovažavanja i diskreditacije i presudio mi da platim suvlasniku Vijesti iznos od 5.000 eura, koliko je ovaj tužbom i tražio. Bez obzira što se tužba odnosi na pomenuti tekst, sudija je pronašao brojne razloge zbog kojih je presudio u korist Ivanovića, ne pominjući ni jednim jedinim slovom da sam ja novinar i da je Ivanović prethodno povrijedio mene i moga sina. A ja sam koristio izraze koje je u svojim kolumnama upotrebljavao Željko Ivanović, što je na ročištu dokazano, a što sudija nije uvažio. Sudija Bulatović je kvalifikovao i legendu ispod fotografije, koja je do sada bar desetak puta objavljena na brojnim crnogorskim portalima, a za koju nijesam ni tužen”, ističe Mandić.

Kako napominje, uslijedila je žalba Višem sudu u Podgorici, u uvjerenju da će ovakav atak na novinara i novinarsku profesiju dobiti pravno valjani epilog i  prvostepena presuda biti poništena.

”Nažalost, to se nije dogodilo jer je Viši sud u Podgorici preinačio presudu tako da je, umjesto 5.000 eura, presudio da Ivanoviću treba da platim 2.000 eura, uz podrazumijevanje sudske troškove. To je praksa koja je uvedena prije par godina prema crnogorskim medijima koji su optuženi za visoke iznose od strane koncerna Vijesti, odnosno njegovih čelnika zbog prenošenja teksta čiji je autor novinar i pisac Šeki Radončić. Pritom Radončića nijesu tužili ali jesu medije koji su tekst prenijeli. Oni znaju zašto je to tako”, rekao je Mandić.

Presude će stići do Strazbura

Napominje da nije potrebno govoriti šta za njega znači ovako visok iznos, imajući u vidu da mu je penzija 315 eura.

”Jasno je da je cilj tužbe a i ovakvih presuda da mi se onemogući da se bavim novinarskim poslom i da prestanem da pišem. Da je to tako govori i tužba Ivanovića koja je uslijedila nakon moje objave presude Osnovnog suda u Kotoru. Ročište je zakazano za 06. jun 2022. godine u 14 sati. I ovoga puta traži se 5.000 eura radi naknade nematerijalne štete. Prije ovih tužbi bilo ih je još šest. Skala je po svakoj osuđena, i ja lično, a jedan spor tadašnjeg sudije Osnovnog suda u Kotoru, a sada Višeg u Podgorici Predraga Krstonijevića, koji je optužio da sam uradio nešto što je uradio on sam, vraćen je biće ponovljen pred Osnovnim sudom na Cetinju”, kazao je Madnić.

Ističe da mu je jasno da ”mu se ne oprašta što se nije plašio da otvoreno i argumentovano saopšti javnosti istinu koja je nekima smetala”.

”Zbog toga danas ispaštam. O presudama će biti upoznat Evropski sud u Strazburu a i ambasade države od kojih će mi neka, ako budem prinuđen da se zaštitim, omogućiti dobijanje azila. Zato što, ukoliko se ovakav brutalni napad na mene, a samim tim i na moju porodicu nastavi, ne ostaje mi ništa drugo nego da napustim Crnu Goru. Znam da nijesam jedini novinar koji je predmet iživljavanja pojedinih moćnika, ali jesam u godinama koje više ne mogu da istrpe ovakav stepen agresije”, poručio je Mandić.

aktuelno

21 KOMENTARI

  • !!! ZAGADIO,ZAGADIO!

   PIŠUĆI NAŠKI-NEIKRIVLJENIM TALIJANSKIM-ŠIRĆI ,MRŽNJU PREMA LJUDIMA DRUGE VJERE-MIMO TVOJE PAŠE VJERE!!!!ŠTO TE ČINI IDIOTEM U PAŠOJ -ĆAPRI…VJERI-PRIHVAČTILI JE PRECI U AUSTRIHI I 12. JULA 1941-E VIVA MSDRE ITALIA-E VIVA DUĆE!!!
   IMA VAS DOSTA PAŠIJE SINOVA PO OVIM PORTALIMA!!!!
   Z A K A S N I LI STE!!!!

 1. Jordane ne brekći ode, nije ti ovo beogemradska čaršija!
  Umukaj žbatulu i srkà tu taranu, čuvaj ježik da ne opečeš !
  Ima jedan crv koji te ije, veliki si provokator
  i laprdon , bez portfelja, a u širokim gaćama !😁

 2. O čemu zboriš Jole, e o si kà menticinka kupa! Kel to nemušti blavorski ježik?😄🇲🇪🐉👇☝
  Jodluj Jordane ….

   • E da Ti je u Sele na kolače i bijelu kavu😁.
    Ni u Yrebinje Te ne mirišu njaole ONOa,
    a na Prčanj se ne smiješ ni čuti!

 3. !!!JOLE JORDAN DRINJAK-LIŠEN…!!!?

  “S L O B O D E -NA DAN BLAŽENOGA GRACIJE 9.XI.2O16 !!!
  ? ZBOG POKUŠAJA UBISTVA-INSSANA ISTOG IMENA(SUDIJU…VELJKA BULATOVIČA-IZ OS KOTOR VAROŠ..(.EXS CRNA GORA-TITOVA JUGOSLAVIJA)!!!?

  SUĐENJE DRINJAKU JE RAĐENO(1O GL.PRETRESA U OS H NOVI U PRATNJI(3 DRŽAVNA TUŽIOCA OD KOJIH PRVI(NIKOLA SAMARĐŽIĆ) NIJE NI ZNAO DA JE DETAŠIRAN(DOVEDEN-NEPRISTOJNO OBUČEN (BEZ T O G E!!!)-U STARI ĐŽEPER I PANTALE ZA NIVU(MOŽDA VADIO KRTOLU POD DVRSNIK?)!!!? DA SE PONOVI :NA OBA SUĐENJA-VESNE MEDENICE DRINJK JORDAN HD OSLOBOĐEN VESNJC
  TUŽILAĆKIH LAŽAVINA!!!ŠTO JE POTVRDIO VIŠI SUD U TITOGRAD-ULICA SVETA MAROVIĆA!!!

  U PRESUDI PIŠE;”DA SE JORDAN DRINJAK NIE MOGAO OSUDITI-JER JE OŠTEĆENI SVJEDOK ĆESTO M,IJENJAO ISKAZE(PO CRNOGORSKI-L A G A O)!!!?…EVO,OVIM JEI U KOTORU JE RIJEŠEN
  PROBLEM NOVOG PREŠEDNIKA OSNOVNOG SUDA-U NAREDNIH 34,.GODINE!!!

  CRNA GORA-MALENA JE- AL POŠTENA…KA VRATA OD MEDENIĆINOG ŠURANJA…OJ HA!!!?

  • Ostavi se Šuranja Jole, to je tebi tera incognita, nisu se tvoji, no u erceGOVONU
   kopali !
   Sumnjiva si ti mustra, sa iskaznicom
   bioskopa Boka onomade.
   Ni u 4B nisi bio muškardin uljeć, jerbo bi
   bijo senjan ……….

   • !!!O Pero (na gur(d)z…ić!!?

    SAD JE SVE JASNO -ZAŠTO TI PREKRSŠTENE RUKE RAŠIRENIJE PRSTA-DRŽIŠ ISPOD ŠKINE(REPICE)-NA BLIZNICU-KAD ŠETAŠ NA BANJ(PARKING) SA OVIJEM ŠTO JE SLAVKA KASTIGAO(OKLAPIO-OSUDIO)…? ŠETATE LI ŠETATE-UZ JAUK-ŽAL,KAJO MU GA JE JOILE “SAŠIO “NA VIŠI SUD U” P..G.. KI ON TEBI-A TI NJEMU…ĆAO PEKI NA(RA)SAĐENI-E BORA MI !!!? KI BUGARIN TUKU!!!? ZATO PEKI-ČUVAJ OČI I UŠI-PO CIJENU JEZIKA !!! A BLIZNICU NE ČUVAJ…ONA TE ZA ZLO-IZBAČILA!!!?

     • JAVILE TV VIJESTI

      BUDVA PRVIJENAC “VIJESNIK-GRAD SKLAP A(AK)NJA. BRAKOVA..RAZNO(6)-ISTOP(B)OLNIH(4 iz Kotora :Pero_na gu(rd)…zić-Velji Zalazi-Pepe Parilo i EPISKOP MEDENI -CA(SPC-AFERA…NIKŠIĆ)-KONDICIONI
      TRENER IZ JEZERA KRSTAC-ZALAZI (OBJAVILE “VIJESTI”) !!!A

      PREVENTIVA:Ruke na gotovost-u nakrst- na obraze…bliznice kotorskih “mladoženja sa vrata od Šu(p)ra(k)nj …!!!?

    • Jole izmišljalo si, koga briga za tvoje trućanje?
     Petljavina si i pometina, śedi doma i ne vucaj se okolo calama.
     Ja sam u Old Town , a ti obuci te šironke gaće i kreni prugom …….

     • !!!O Pepe-Parilo..?

      ..PLUS EPISKOP-SPC(kastigao Slavka)-trener “plivača NA KOLJENA” sa jezera na Krstac-VJENAĆANI KVARTET U BUDVU-(ISTOBUŽ(E)IĆI):PERO_gu(rd)ziz-Velji Zalazi-Pepe Parilo i četvrti KVARAT-EPISKOP SPC BANJANI….!!!?
      MAŠALA KVARTETT CATTARO…”PARILO-GUR(Z)DIĆ…!!?

     • !!! JEL BRE..?

      KOTORSKI ČETVORO PREG:PERO,ZALAZI,PEPE,EPISKOP- MEDENI-CE…ZNA LI SE KO VAM JE PLATIO VJENČANJE MILE(NIJUMA) (“PUSTE DETO ROTO!?)…U BUDVU !!!?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]