Sreća što se niko nije povrijedio

13
čudo da neko do sad nije nogu slomio

Ivo Magud

Ivo Magud

Ulicom kod hotela “Vardar” u starom gradu i dalje dvije izvaljene ploče na pločniku klimaju i predstavljaju svakodnevnu opasnost za prolaznike i turiste o čemu smo pisali uz apel i fotografije 21. marta ove godine.

Podsjećamo, u ovoj ulici nedavno su izvođeni radovi na izgradnji kanalizacionog sistema prilikom kojih su uklanjane ploče kako bi se sprovela instalacija i ponovo su vraćene uz betoniranje fuga između njih.

Da li su pomenute izvaljene ploče koje se nalaze na samo metar od izvođenja radova ušle u ovaj posao ili su u takvom stanju od ranije nije posebno bitno.

Mnogo je važnije, ali i nerazumljivije da su preskočene upravo prilikom pomenutog posla na postavljanju kanalizacionog sitema u starom gradu koji je  radila firma “Fidija“ d.o.o. Podgorica, podizvođač firma “Tehnoput“ d.o.o. iz Podgorice, a investitor Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora.

Zar nije ovo bila prava prilika da se izvaljene i prijeteće ploče na pločniku dovedu u pređašnje stanje i poravnaju, odnosno učvrste u svom ležištu.

Do kad će ploče predstavljati dnevnu opasnost i zar je završetak ovog posla visoka politika ili i za to trebaju duge tenderske procedure pitali smo Iva Maguda, direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora koji nam je odgovorio da će dio izvaljenih ploča biti završen danas.

Takođe je Magud kazao da nije znao za problem na ovoj lokaciji, a da su predstavnici Direkcije sa predstavnicima firme “Dema” obišli sve pločnike u starom gradu kako bi se sanirala oštećenja.

Ovo tim prije što još nije iskorišćen prošlogodišnji tender održavanja ulica i trotoara.

Ovaj posao će se raditi u periodu kada je manja frekfencija po gradu, kazao je Magud.

13 KOMENTARI

 1. „Sreća što još niko nije slomio nogu“. Svakako.Ali, ima vremena. Treba raspisati teneder , pa izabrati najboljeg ponuđača. Sačekati decembar da se smanji promet turista u gradu. Nije to jednostavno. A, da nije jednostavno, potvrđuju primjeri kuća u gradu, obraslih u korov i sklonih padu. One pored „ Varadara“ i javnog WC-a. Pretekle su sedam predsjednika Opštine. I, za to vrijeme, kako nam je rečeno, nijesu riješeni imovinsko – pravni odnosi. Da li je riješeno pitanje odgovornosti, nije nam poznato.

 2. Koliko se neki ovdje god sprdaju ovo je baš bio ni malo naivan problem a reko bi čovjek dvije ploče. Ima ih još ali je ovo bio pravi primjer nebrige i zafaljujem ludski radio Skali što su bili uporni tako i treba za svoj grad,za građane i za goste.Pitam vas što bi se dogodilo da je kakvi furešta slomio nos a fala Bogu evo ih krcat grad.

 3. Postovani Gosp.Magud!
  Znam da ste opstinar u svojoj struci ali brate,obecavate puno toga a malo se toga ostvari i zavrsi..kako i za ovu plocu,da je tako nazovem,koja je dokumentovana sa
  slikom Kazete: kada opadne frekvencija prometa u toj ulici,biti ce uradjeno.Pa to je samo jedna ploca.Za najvise pola sata treba da se uklopi i betonira ta ploca,Ali najlakse se ograditi izgovorom kao sto Vi radite.Smijesno!
  lPozdrav Skali!

 4. Ovo je kapitalna investicija. Dje su euri utroseni za “kanalizacioni sistem” od otela Vardar do crkve Svetog Duha. Ko je napunio spagove?

 5. Zrno po zrno pogača Ilija i lala.koliko god vam izgleda bezvrijeno završili su posao istina uz pomoć ovog medija .

 6. Dobro su saližali ove dvije ploče. velika rabota je svršena i to poslije prozivanja. E kako smo ekspeditivni , radni i odgovorni.

 7. bolje da zanemarite ova dva kamena. nego obratite paynju na razoren ulaz na gurdic i zgrade u rusevnom stanu po gradu kotoru od kojih prije opasnost.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]