Stabilizuje se epidemiološka situacija u Domu starih u Bijelom Polju

0

Nakon više od 20 dana teške borbe sa koronavirusom, stanje u Domu za stare u Bijelom Polju se stabilizuje – oporavilo se 36 korisnika i 20 zaposlenih.

“Od 26. januara, kada je potvrđeno prisustvo virusa korona u našoj ustanovi, oboljelo je 82 korisnika i 22 zaposlena. Nakon više od dvadeset dana teške borbe situacija je znatno stabilnija, a 36 korisnika i 20 zaposlenih se oporavilo”, navode iz Doma za stare u Bijelom Polju.

Korisnici, kod kojih je još uvijek prisutan virus, kazali su, stabilnog su zdravstvenog stanja.

“Skoro deset mjeseci odolijevali smo virusu, zahvaljujući poštovanju mjera i karantinu, ali, nažalost, to nije bilo dovoljno. Od samog početka znali smo da karantin nije stoprocentna zaštita ali, svakako, jeste jedina i najbolja u ovoj situaciji i našim uslovima”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da su prilikom redovne kontrole zdravstvenog stanja primijećeni simptomi kod sedam korisnika u vidu povišene temperature.

“Nakon toga, obavijestili smo epidemiologa i započeli testiranje svih korisnika i zaposlenih. Nažalost, virus se proširio i uslijedili su teški dani za sve nas. Izolovali smo inficirane korisnike i napravili posebno odjeljenje za njih sa dobrim uslovima, što je potvrdila i ministarka zdravlja, prilikom posjete našoj ustanovi. Zahvaljujući požrtvovanosti našeg osoblja ali i ljekara i nadležnih institucija, uspjeli smo da stabilizujemo situaciju”, rekao je direktor Doma starih Dejan Pavićević.

On je izrazio žaljenje zbog smrti korisnika koji nijesu uspjeli da se izbore sa ovom opasnom bolešću.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]