Stabilne finansije kotorske opštine

2

Biljana Peranović

Biljana Peranović

Među sedam opština koje finansijski stabilno posluju u Crnoj Gori je i kotorska opština, koja redovno izmiruje sva potraživanja.

Novom poreskom politikom, pojačanom naplatom lokalnih prihoda, upjela su se izmiriti zaostala dugovanja koja su do 2012. godine egzistirala u opštinskom budžetu, kazala je za Skala radio Biljana Peranović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za budžet i finansije.

Ovaj trend se nastavlja, opština i u martu redovno izmiruje plate, poreze i doprinose, sve obaveze prema korisnicima i dobavljačima, a nastavlja se i dobra naplata lokalnih prihoda.

Na osnovu novog Zakona o porezu na nepokretnosti u interesu stabilnijeg budžeta, tokom ove godine je u planu donošenje odluke koja propisuje povećanje stope poreza na nepokretnost i većeg obuhvata.

Budžet opštine Kotor za 2015. godinu je projektovan u iznosu od 17 miliona i 102 hiljade eura, a na današnji dan, 23. marta je ostvaren sa oko 7 miliona eura, podsjetila je Peranovićeva.

Porez na nepokretnost je ove godine planiran na iznos od 3 milona 685 hiljada i do sada je ostvaren sa preko 334 hiljade eura.

2 KOMENTARI

  1. Ovo bi kao trebalo da bude pozitivna vijest .Pa normalno da je stanje takvo kada se ništa ne ulaže već duže vrijeme u Kotor,posrnuli u svakom smislu.Kotorska vlast nije imala viziju razvoja pa su jednostavno pristali na uništavanje,nekada najrazvijenije opštine,po planiranom scenariju Podgorice.

  2. isfinansirajte pravoga izvođača da sanira i okrpi ovakve rupe iskale, puteve itd što ste slikali dolje na ovaj sajt i ostale krasne slike po Kotoru, Prčanju, Perastu, Risnu, Dobroti itd jer turistička sezona evo stiže .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]