Stanislava Subotić krši zakon o sprječavanju korupcije

14
Stanislava Subotić druga s lijeva

Skala radio je 4. februara ove godine uputio dopis Stanislavi Subotić, predsjednici Odbora direktora Luke Kotor AD tražeći odgovore na više pitanja koja su od interesa za građane Kotora.

Ono koje ocjenjujemo posebno interesantnim je glasilo da li je ona  lično u sukobu interesa budući da je i  odbornica u lokalnom parlamentu?

Smatrali smo da su funkcije odbornice i predsjednice Odbora direktora AD Luka Kotor nespojive.

U  odgovoru koji smo dobili 17. februara 2016. godine se navodi: “O postojanju ili ne postojanju sukoba interesa odlučuje organ koji je predlagao članove Odbora direktora i funkcionere“.

Ovakav odgovor nas je začudio, jer je neko ko obavlja tako važne poslove  predsjednice  Odbora direktora AD Luka Kotor, mjesto odbornice u Skupštine Opštine Kotor i rukovodeće mjesto u Prvoj banci u Podgorici, morao znati da o postojanju sukoba interesa odlučuje Agencija za sprječavanje korupcije Crne Gore a ne nikako  organ koji je predlagao članove Odbora direktora AD Luka Kotor.

To je bio razlog da konsultujemo Agenciju za sprječavanje korupcije pisanim putem 10. marta ove godine. Iz dopisa, čiji original objavljujemo integralno, jasno stoji da su ove dvije funkcije nespojive i da je Stanislava Subotić, vršeći funkciju predsjednice Odbora direktora AD Luka Kotor i odbornice u lokalnoj SO u sukobu interesa.

U odgovoru Agencije za sprječavanje korupcije se kaže: Na osnovu navedene odredbe Zakona lice koje obavlja funkciju odbornika je dužno da u roku od 30 dana od dana početka primjene Zakona o sprječavanju korupcije (do 31. 01. 2016. godine) postupi u skladu sa zakonom, odnosno podnese ostavku u skladu sa članom 13 istog Zakona.
Takođe Vas obavještavamo, stoji na kraju dopisa, da u skladu sa članom 7. Zakona o sprječavanju korupcije postojanje sukoba interesa utvrđuje i mjere za sprječavanje sukoba interesa preduzima Agencija, na sopstfveni zahtjev, odnosno na zahtjev drugog pravnog ili fizičkog lica, zbog kršenja odredbi Zakona o sprječavanju korupcije. (a ne kako je gospođa Subotić u dopisu Skala radiju navela, organ koji je predlagao članove Odbora direktora i funkcioner. prim. Redakcije).

Podsjetimo, Stanislava Subotić je u toku 2015. godine evidentirana kao javni funkcioner u Službenoj evidenciji Agencije za sprječavanje korupcije. Utvrđeno je da je Stanislava Subotić odbornica SO Kotor a od 01. 08. 2015. godine i predsjednica Odbora direktora AD Luka Kotor.

Obje fukcije, kako saznaje Skala radio, Stanislava Subotić i dalje obavlja, bez obzira na jasnu zakonsku regulativu.

Podsjetimo i to da naknada za mjesto predsjednice Odbora direktora AD Luka Kotor iznosi 920.00 eura neto, a za mjesto odbornice u SO Kotor 150.00 eura takođe neto, svakoga mjeseca.

Dopis Agencije

14 KOMENTARI

  • ISKRENA PREPORUKA ZA SVE ONE-KOJE “STREFI SREĆA”-U NEREĆI-DA IH “HVALI IDIŽE U NEBESA”-NAZOČNI Peo gurdić-ZVANI-ZNANI GUDIN…DA PRONTNO IDU U MANASTIR CRNOGOGORSO HERCEGOVAČKI SVETI CASILIJE-OSTROŠKI I DA UPALE SVJEĆE-ZA SVOJ NAREDAK-KONTRA “FALSITADA Pera-e GUDINA…gurdić-“VRATA OD ŠURANJA” DREVNOGA GRADA…KOTORA!!!

   • Tvoja se kandela utulila, spremi lumine jordanizovani jarče !
    Skuplate li te škovazze po
    Perzagnu Joleolovni ?
    Tvoje srce je punano tame ….

    • ..JER TE SVAKO JUTRO-VREBA I ŽELJNO ČEKA SUDBINA-ONOGA KOJEMU OD VELJEGA PUHANJA-PROČIŠĆAVANJA- NJEGOVOG AUSPUHA- TE ČEKA – SUDBINA ISUSA KRISTA…?!!!
     ZATO Peki..STRPLJIVO I SA LJUBAVLJU PUGAJ “OMRZLIMA”..U GARAVO LONČE-OLITI AUSPUH..’!

   • Oglođa se Ti Jole pile, sa svima,
    do koske, kao kaf si nagario gas i
    razbio stojadina!
    Ni meštri autoremonta ga nisu mogli skrpiti, uz nadzor fetivog diretura, Tvog miljenika.
    Koja si samo petljavina i grguč
    postao!

    • NE TREBA OČEKIVATI PROSVJEĆENJE-“DITETA-POZNATE MANTENJUTE KOTORSKIH PORTUNA-IZ DOBA “E VIVA ITALIA..E VIVA DUĆE”…ČIJA JE ĆIVOTNA DEVIZA..”KUPLJANJE ĆAKULA”-LAVANDERA-IZ KOTORSKIH PORTUNA-U KOJIMA SE OKOTIO LJETA 43..PRED SAMU KAPITULACIJU MAMINIH -MUŠTERIJA.. “PATRUNA”…ŠTO POTVRDI DANAŠNJOM “PRIČOM O STOJADINU”-ZA ČIUJ SE SUDBINI POBRINUO ČUVENI KOTORSKI MEŠTAR OD AUTA- ANTUN PANA MILOŠEVIĆ-TADAŠNJI KUPAC “STOJADINA”-KASKO OSIGURANOG-KOD LOVĆEN OIGURANJA!…ZA SVE NESPORAZME U NJEGOVOJ “TABULI RAZIZI”!-“ĐETIĆ SREĆE”-IZ KOTRSKIH PORTUNA”-IMA ŠANSU DA PROVJERI -SUDBINU “NJEGOVOG STOJADINA”-IZRAVNO KOD PANE MILOŠEVIĆA..!!!

 1. Stanislava subotic jos uvijek nije odgovorila, ili jeste onda ono sa apanazom od 1000 eura. I dalje je u taj bord direktora, doduse jos jedno mjesec dana..

 2. Gospođa Subotć ignoriše ovu priču i ide dalje koliko razumijem ovu priču.
  Što radi opozcija pitam se?

 3. Biće izio vuk magarca jer za nekoga postoje zaoni a za druge, posebno DPS kadrove ne postoje.
  Čudim vam se radio Skala čime se bavite kad od toga nema vajde.

 4. Ja ne znam ko je Stanislava Subotic, ali da gospodja umije da pliva, to joj niko ne može osporiti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]