Stanković spriječio Katnića da se uhapse Mandić i Knežević

2
Ivica Stanković spriječio hapšenje Mandića i Kneževića

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković uputio je Glavnom specijalnom tužiocu obavezujuće Uputstvo za postupanje u kojem navodi da u slučaju poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića ne treba predlagati određivanje pritvora.

U Uputstvu se navodi da, imajući u vidu pretpostavku nevinosti i pretpostavku u korist slobode, u konkretnom slučaju ne treba predlagati određivanje pritvora protiv navedenih lica, kao izuzetnu mjeru za obezbjeđenje njihovog prisustva, kako bi se bez postojanja razloga za određivanje pritvora (čl.175 ZKP) izbjegla neodgovarajuća primjena mjera pritvora.

Kako se dodaje u saopštenju VDT-a, u Uputstvu o postupanju Vrhovni državni tužilac Ivica Stankovic naveo je da se shodno Ustavu Crne Gore, Zakoniku o krivičnom postupku i međunarodnim standardima pritvor primjenjuje samo kada je strogo neophodan i kada predstavlja krajnju mjeru.
Pink M

2 KOMENTARI

  1. Jel ponašanje Stankovića u skladu sa zakonima NDD MONTENEGRO..? Ili je u skladu… KAO MU JE DRAGA REKLA-drito iz Zaljeva…? U zemlji Alise-sva su čuda moguća…pa i tele u jalovice…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].