Stari kotorski grad od januara posjetilo blizu 108 hiljada izletnika

3
Turisti u Kotoru

Dragana Samardžić

Dragana Samardžić

U cilju boljeg servisa turistima i praćenja turističkog prometa, Turistička organizacija Kotor je pred kraj maja otpočela sa elektronskom prijavom boravka stranaca u kotorskoj opštini.

Ovo je dio pilot projekta Ministarstava unutrašnjih poslova, turizma i održivog razvoja i lokalnih turističkih organizacija.

Svi gosti koji u Kotoru borave do 30 dana mogu svoj boravak prijaviti u kancelariji TO kod Pošte u starom gradu, na Rimskim mozaicima u Risnu, u Lastvi Grbaljskoj iza pošte, a od naredne sedmice i u prostorijama MZ Prčanj, podsjetila je Dragana Samardžić iz lokalne Turističke organizacije.

Od 24. maja do danas Turistička organizacija Kotor je registrovala oko 900 prijava turista.

Procedura je jednostavna i brza, kazala je Samardžićeva.

Trenutno u Kotoru boravi 1448 turista, što je za jedan odsto više u odnosu na isti uporedni period prošle godine.

Za prva četiri mjeseca u kotorskoj opštini boravilo je 2210 turista, što je za 8 odsto više nego lani u isto vrijeme, a ostvareno je 4942 noćenja ili 16 odsto više.

Od početka godine do danas, stari kotorski grad je posjetilo blizu 108 hiljada izletnika, što je za 25 odsto više u odnosu na isti uporedni period prošle godine, podaci su iz Turističke organizacije Kotor.

3 KOMENTARI

  1. Sve više na Veneciju ličimo , samo da ne potonemo jer nemamo alternativni put ni zaobilaznicu i ko zna kad će se to riješiti. U zdravlje velikim pametnjakovićima i našim sveznalicama.

    • Mi iz udruzenja, obavjestavamo da se postavila nova tenda ispre bivseg biljar kluba iliti preo puta ugostiteljskog objekta Johnny Wallker u starom gradu. Prekrasno izgleda. U stilu starih dobrockih cipki.

      U planu nam je da u narednih 5 godina pokrijemo cio grad tendama u stilu dobrocke cipke u cemu cemo imati svesprdnu podrsku opstinskih sluzbi.

      Pozivamo vas da zajedno proslavimo jos jedan trijumpf nas iz udruzenja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]