Stevan Džaković: Ponosim se što sam izdajnik i neprijatelj svetosavlju, srpstvu i SPC u Crnoj Gori

2
Stevan Džaković

Koja je ura u Budvi? Ovo pitanje Skala radio je postavio Stevanu Džakoviću, bivšem nezavisnom odborniku u Skupštini opštine Budva.

Podsjetivši na predizborni slogan da bura budi Budvu, sada po riječima Džakovića URA budi Budvu, a ko će je probuditi ostaje da se vidi.

On smatra da su to marketinški potezi nekoga ko želi da se predstavi kao pomiritelj. U budvankoj URI sada sebe u nekoj samokritici proglašavaju i kao destabilizatora vlasti zbog čuvenog Zakona o vjeroispovjesti, za kojega smatraju da ga nije trebalo donijet, a onda će ga, kada se usvoji dati na ocjenu ustavnosti, itd.

Vjerovatno tu URA traži neko opravdanje za sebe pa pokušavaju da nešto nadomjeste na način kako Budvu istrgovati. Što znači istrgovati lokalnu vlast da bi se sačuvala ona na državnom nivou. Sve ono što se dešava u Budvi i dalje je Crna Gora za Kosovo ili Kosovo za Crnu Goru, siguran je Džaković.

Mnogo je sredstava uloženo u Budvu da bi se lako izgubila vlast

“Malo je vjerovatno da će doći do novih izbora u Budvi neposlušnošću tamošnje URE jer su i suviše velike pare ušle iz Srbije i sa ostalih adresa. To je javna priča i po kafanama, uz cifru od najmanje 10 miliona eura. Suviše su uložena velika sredstva da bi neko pustio da tako lako propadne”, poručuje on.

Džaković je podsjetio i da Krapović, kada je bio načelu Budve nije 6 mjeseci imao većinu, što mu nije smetalo da drži vlast.

Prema tome gospoda iz URE moraju da se toga prisjete i budu svjesni da se vlast ne predaje bud zašto i tek tako.

URA je glavni neprijatelj samoj sebi

“Budvanski GP URA je, prije svega glavni neprijatelj samima sebi. Oni su svi po dubini dobro ušli jedni u druge. Ovu situaciju je i politički analitičar Ljubomir Filipović najavljivao u samom startu formiranja sadašnje vlasti u Budvi poslije izbora. Tada je rekao da će URA biti otpisana. Niko ih nije zvao na sastanke a i što bi, jer ako nekome nijeste potrebni, neće vas niko ni zvati”, podsjeća Džaković.

On je rekao i da je sada zvanično objavljeno ono što je uporno ranije govorio, a to je da je apsolutno neopustivo da sadašnja „oslobodilačka“ vlast bude gora od PDS-a. Zašto? Zato što se nova valst ne libi da javno saopšte cijeloj državi, regionu i svijetu da partijski raspoređuju mjesta po dubini. To je, u najmanju ruku skandalozno.

Džaković je potpuno saglasan sa njima, kada kažu da tužilaštvo ne radi svoj posao. Naravno da ne radi, jer da ima tužioca, iz sadašnje vlasti bi svi bili saslušani koliko je jutros, jasan je on.

I dalje ću biti neprijatelj i izdajnik svetosavlju i SPC u Crnoj Gori

Džaković je u Budvi državni neprijatelj broj jedan, iako je bio opozicionar, pa preletač, kako su ga zvali, izdajnik i što sve ne. Na naše pitanje koliko su on i njegova potrodica bezbjedni u Budvi, odgovorio je da je bezbijedan onoliko koliko smatra da je u pravu.

“Jer ukoliko ste u pravu, ne može vam niko ništa,  govorio je moj otac. Ponosim se što sam takvim pojavama državni neprijatelj. Biću izdajnik i neprijatelj tome za čim oni žive i rade, a to je svetosavlje, srpstvo i Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori“, poručio je Džaković.

On se pita zašto je čudno što je bio medijski popraćen na nalaganju badnjaka CPC ispred dvorca na Cetinju. Tada je bio pod budnim okom TV „Vijesti“, a prije neki dan čak na tri strane njihovih novina, pitajući se da li su svojevremeno Svetu Maroviću poklonjene prve tri strane.

„Tražiću neđe da mi daju neku spomenicu. No, to govori o njihovoj frustraciji, njihovoj opsjednutosti sa mnom“, rekao je  Džaković, ne znajući šta više da uradi da ga poštede.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.