Stevo Vučinić: Juriš velikosrpskih nacionalista na crnogorski suverenitet i identitet

14
Stevo Vučinić

Stevo Vučinić

Stevo Vučinić

Po četvrti put u zadnjih 95 godina, mi imamo juriš velikosrpskih nacionalista na crnogorski državni suverenitet i crnogorski identitet, s namjerom da se slomi ispod razapetih šatora planiranih u Podgorici i drugim gradovima.

I sad se vidi kako proviruje onaj monokl kralja Aleksandra i bijela brada Nikole Pašića, čiji naum isti njihovi današnji duhovni unuci pokušavaju da dovrše.

Ovo je za Skala radio izjavio Stevo Vučinić, jedan od osnivača Crnogorskog pokreta.

To je, smatra on, duboko upereno protiv svake crnogorske ideje, njihovih državnih interesa, protiv mira i ljubavi među nacijama i konfesijama u Crnoj Gori.

Naravno, to je i masovna zloupotreba naroda koji je doveden u bijednu situaciju u zemlji u kojoj caruje korupcija.

Zbog tog socijalnog stausa, narod je danas izmanipulisan i biće izveden, da se dovrši i završi taj posao koji su 1918. godine počeli Aleksandar i Nikola Pašić, rekao je Vučinić.

Crnogorski pokret organizovaće sjutra tribinu u Nikšiću s motivom da pokrene građane Crne Gore u pokupšaju da se stave u odbranu državnog identiteta.

Na žalost, patriotizam je, prema mišljenju Vučinića, sveden na najniže moguće grane, upravo zato što je omladina dovedena u užasan socijalni status.

”Pokušaćemo da pokrenemo masu i zaustavimo ludilo koje ponovo pokušava da nas uvede u zlo i nesreću, kao kada je silom preko ulice srušen režim 1989. godine”, poručio je Vučinić, najavljujući tribinu u Nikšiću.

14 KOMENTARI

 1. SRAMOTNO I ODVRATNO SA SRBIJANSKIM ZASTAVAMA I 4 OCILA TJ SRBIJANSKOM CRKVENOM ZASTAVOM I 3 PRSTA U ZRAK I POKLOKE OVO JE SRBIJA I KOSOVO …OLOŠ JEDNA AKO HOĆE KOSOVO I SRBIJU PUT PREKO BRODAREVA I ROZAJA PA TAMO LIKUJTE AKO SMIJETE B…. JEDNA IZDAJICKA A OD OVIH KOJI SU POD ŠATORE 99% LJUDI NIJESU GRANICU PREŠLI NIKADA U SVOM MALOM ŽIVOTU !!! A JUČE IM SMETALA BOŠNJAČKA ZASTAVA ??? HAHAHAHA POKAZALO SE KAKVI SU GOVEDA

  • Koja u dokolici prebrojavaju koliko je kojih zastava bilo? A bilo ih je i Crnogorskije-na žlost u pogrešne ruke! A što se tiče ovije drugije-pa to je “raspoloženje” preko 55%( 341.016 pučana!) popisanih građana Crne Gore-kojima je maternji jezik Srpski>>(Utavni-na upotrebi-kod preko 42,87% pučanstva!)<< I sa žaljenjem konstatirati da je Crnogorski jezik na upotrebi kod preko 36,98% pučanstva-a Crnogoraca preo 44,98% ! M a š a l a-raznolikost "bratstvo i jedinstvo" čuva od "zaborava"-ka što ste 17.godina 4 mjeseca i 10 dana (1989/2006)-čuvali lik i djelo kaspina sa Dedinja! Ća se može-more i mora poštivati većinska volja-do jedne ure…jerbo od vazde, je bila bliža -"fanjela od gunjine"?? Biće "promjena"- dok je GOVEDA! Samo se vi sabirajte-prebojavajte..? U ime koga-za koga?

 2. Cujem da je pokrenuta inicijativa za podizanje spomenika Nj.V.Kralju Aleksandru ispred dvora njegovog djeda na Cetinju?

 3. Pa da ovaj narod “zaboravi” proljeće 1942-dan žena:”Prvu narodnu slogu”-pa ljeto 1996:”Drugu narodnu slogu”-pa jesen 2012 :”Treću narodnu slogu””! Da,da… sve se mijenja samo ne volja božija i rika asinusa-koji pod nagonima “velikonacionalsitičkih projekata”-riču li riču evo više od kvarta od vijeka! Sviđelo se to nekome ili ne-braneći svoje pretke i sebe i potomstvo-od bruke i sramote u službi okupatora od planina pa do mora ispod Bara i Kotora…zaključno s sramotnim ABlejanjem kontrarevolucijom ljeto 1988-zima 1989 godine! Može šjor modelar i da ne pušti ISTINU-nebi bio prvi-ma ni potonji put-zaboravljajući da je ISTINA kćerka vremena!! “VERITAS FILLA TEMPORES”!

 4. Bravo Stevo. U verbalni rat do istrebljenja, od kamenog doba do danas, za sve su krivi Srbi, pa makar bili i zetovi crnogorskeog knjaza.. Znaci pola ove drzave. E moj Stevo!!!

 5. zaustaviće on velikoacionaliste viđi ga kako je opasan.
  Viđi mu pogled. pravi evropski intelektualac, gospoče rođeno !

 6. Pa i ljubav-između “velikosrpskih nacionalista i veljecrnogorskih-zelenaša oliti nacionalista”-sklepana na Dan žena 1942 godine u Cetinje-pod kotulom-rašom fašističkog generala Pirica Birolia,guvernera ND/H/MNE-u prisustvu četničkog đenerala Blaža Đukanova Zvicera iz Lukova-selo malo i zelenaškog đenrala Krsta Zrnova Popovića iz sela Cucke Lipe! Koji su se obavezali-da će se boriti-do potonjega- za likvidaciju NOP-a-Partizana i Antifašista na prostorima bivše Zecke banovine! Jest bora mi ovako je bilo i ponovilo se jopet-1996 po principina iste “ideologije”drugih naslednika i potpisaše “Drugu narodnu slogu”-Novak i Slavko-koji neđe napisa na svoj blog-da je Trinaestojulski ustanak-41 bio “IDIOCKI””-mašala?! Pa jopet-uz priziv boga -bora mi iste(iedeologice)-malo iskrivljenije(u miru i blagostanju) potpisaše “Treću narodnu slogu”-Medo medeni-Branko stameni-vojvoda Šavnički Mandić manda..-ali ove dvije potnje-nisu se obavezale na likivdaciju Partizana-nego MilaRadovanova i njegovu Vladu-mašala?! Uz pjesmu-ka i vazde:”Prva ljubav zaborava nema..”-zbog koje se IDOLOGIJA lako ne MIJENJA-BREZ KASTIGA i NOVELE”-moji mili “tost crnogorci”-lele za vazda…. lele? Svi su krvi-liši nas i našije vrlije prdaka.?

  • ***Veseli, vazda se veselio, država se najviše voli i čuva
   na način kad građanin uredno plaća poreze, pristojbe
   i sve društvene obaveze. Država se voli tako što se poštuju
   njeni zakoni, bili loši ili dobri. Pogledaj ove po Budvi, i Baru.
   To su ti “suverenisti” koji najviše barjače i kliču Crnoj Gori,
   u uvjerenju da će ih to abolirati od svih nepočinstava, krađe
   i milionskog dugovanja poreskim organima.
   Voliš li i ti svoju državu, Veseline?

  • VESO MAJSTORE, STEVO, MAJSTORE !!!!!!!!!!!!!!
   NEVIDJENA PAMET, DA MI JE IMAT !!!!!!!!!!!!
   Ljubomoran sam sto nisam tako pametan, buaaaaaaaaaa

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]