Stiglo obećenja iz opštine: Krivokapić i Rajhel prekinuli štrajk glađu

0
Krivokapić i Rajhel ispred ulaza u luku Kotor

Slavko Krivokapić i Goran Rajhel, članovi Udruženja taksista Kotor, prekinuli su štrajk glađu danas oko 15 sati.

Njih je obišao potpredsjednik kotorske opštine Mišo Samardzić, koji im je kazao da će sastanak sa njima biti organizovan u utorak, 08. avgusta ove godine.

Samardzić je obećao taksistima rješavanje problema zbog kojih su stupili u štrajk glađu.

Neposredno prije toga, kada je autobus MontenegroShorexa pokušao da uđe u luku Kotor, ispred njega se ispriječio Slavko Krivokapić da mu ne dozvoli da radi ono što bi trebalo da mu zabrani Komunalna ili neka druga inspekcija.

Njemu je nakon toga pozlilo i vratio se nakon ukazane medicinske pomoći u Domu zdravlja.

Kotorske taksiste, koji nijesu htjeli da uklone svoje vozilo ispo znaka taksi stanice na rivi, posjetio je komunalni policajac koji je fotografisao vozila, što je dalja procedura za pravljenje zapisnika i moguće pisanje kazne.

Krivokapić je kazao da će kaznu platiti, kao što plaća sve dažbine državi uredno i na vrijeme, ali da ga čudi kako to da se kažnjava on i njegov kolega a ne divlji takstisti koji divljaju na očigled svih.

vozila Krivokapića i Rajhela ispod table da se tu nalazi taksi stanica

Krivokapić i Rajhel su noć proveli pod vedrim nebom.

Zatekli smo ih u nedjeljnim prijepodnevnim satima umorne i neispavane.

Drugi dan i noć bez hrane na jednom mjestu po ekstremno visokom temperaturom.

Oni su i tada ponovili da neće odustati od legitimnih zahtjeva da se ne dozvoli ulazak u luku Kotor autobusima MontenegroShorexa, koji kupe turiste sa kruzera, iako za to nemaju dozvolu.

To je problem na koji godinama ukazuju i velike kruzing kompanije, zahtijevajući od menadžmenta Luke Kotor ad da problem konačno riješi.

Ključni problem je prećutno dozvoljavanje divljim taksistima da rade rame uz rame sa legalnim, onima sa licencom i to pred očima Komunalne policije.

Za prevoz putnika koriste se i kombi vozila koja za tu djelatnost nijesu registrovana, kao i renta car vozila.

Krivokapić nam je kazao da nije tačno da su kotorski taksisti tražili uvođenje štandova za njihove potrebe i preseljenje taksista na kraj gradskog parkinga, koji je dosta daleko od dosadašnje taksi stanice.

Potpredsjednik Opštine Mišo Samardzić nam je jutros kazao da će nas o svemu obavijestiti nakon sastanka sa taksistima početkom sedmice.

On, kako je kazao nije znao za štrajk, ali mu nije jasno zbog čega taksisti štrajkuju ako je lokalna uprava uradila upravo ono što su od nje oni tražili?

Problemi koji su natjerali Krivokapića i Rajhela na štrajk glađu, nijesu od juče.

Pred njima su i ranije ali i ova vlast zatvarale oči.

Opština treba da sprovode vlastite odluke, i neće biti nikakvih problema.

Postavlja se pitanje, zbog čega je tako teško ukloniti divlje taksiste koji su postali toliko drski da voze i pod njemačkim i bosansko-hercegovačkim tablicama?

Na to pitanje lokalna uprava mora da pruži odgovor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]