Stiglo preko 200.000 doza Sinofarm vakcine, počinje masovna vakcinacija

0

Kontingent od 201.200 doza kineskih vakcina Sinopharm, koji je kupila naša zemlja, stigao je jutros u Crnu Goru, saopšteno je iz ambasade Kine u Crnoj Gori.

Ministarka Jelena Borovinić-Bojović kazala je da su se stekli uslovi za započinjanje masovne vakcinacije.

Ministarka Jelena Borovinić-Bojović se zahvalila NR Kini na izuzetnoj saradanji i tradicionalno dobrim odnosima, koji su rezultirali ovako velikom isporukom.

“Obavještavam crnogorsku javnost da je danas u Crnu Goru stigao do sada najveći kontingent vakcina. 201 200 Sinofarm vakcina  upravo je stiglo na  crnogorski aerodrom, čime su se apsolutno stekli uslovi za  započinjanje masovne vakcinacije. Koristim ovu priliku da pozovem sve građane i građanke Crne Gore da se odazovu na vakcinaciju i da  budu apsolutno sigurni da je vakcina bezbjedna, efikasna i kvalitetna”, naglasila je ministarka Borovinić Bojović.

Zahvalila je državi Kini, što su nam omogućili započinjanje masovne vakcinacije u ovom ovako važnom trenutku.

“Ovaj događaj još jedna je potvrda tradicionalno dobrih, prijateljskih i iskrenih odnosa između država Kine i Crne Gore”, kazala je Borovinić-Bojović.

Ona je podsjetila da je Crna Gora u prethodnom periodu od države Kine dobila donaciju od 30 000 vakcina, koje su, takođe, u tom trenutku, bile od veoma velikog značaja.

Ministarka zdravlja je ponovo naglasila da je poštovanje, epidemioloških mjera, preduslov kvalitetne i dobre vakcinacije i da proces vakcinacije zahtijeva određeno vrijeme, te zamolila građane da ispoštuju taj period i posebno obrate pažnju na epidemiološke mjere u vulnerabilnom, osjetljivom periodu vakcinacije. Ona je najavila početak masovne vakcinacije i apelovala na građane da se odazovu pozivu za vakcinaciju i prime vakcinu protiv COVID-19.

“Međunarodna zajednica dijeli zajedničku budućnost, te bez međunarodne saradnje, nećemo pobjediti u borbi protiv pandemije. Sve pomoći i dugoročna saradnja sa Crnom Gorom su iskrene i sa dubokim prijateljstvom, zasnovane na jednakosti, uzajamnom poštovanju i razumjevanju”, saopštio je ambasador Liu Đin.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]