Stijene ponovo padaju kod južnih gradskih vrata na Gurdiću

8
zatvoren ulaz u grad preko Gurdića zbog odrona

Zoran Vučinović i Maksim Mandić

Zoran Vučinović i Maksim Mandić

Na istom mjestu kao i prije godinu, kod južnih gradskih vrata u Kotoru, jutros je došlo do obrušavanje stijenske mase iznad Gurdića.

Riječ je o 5 do 6 odrona koji ugrožavaju ulaz u Stari grad sa ove strane, a na licu mjesta bili su predstavnici Službe zaštite i spašavnja i policije, zatim predstavnici Direkcije za izgradnju Kotora i Komunalne policije.

Budući da je ovim odronom ugrožena bezbijednost prolaznika i onemogućen ulazak vratima od Gurdića, ovaj prolaz je zatvoren, kazao je za Skala radio Zoran Vučinović, načelnik opštinske Komunalne policije.

On apeluje na građane da ne koriste ovaj ulaz u grad do saniranja stijenske mase na pomenutom prostoru.

Maksim Mandić, komandir kotorske Vatrogasnice je izjavio za Skalu da ovo nije novo obrušavanje, već se radi o zaostaloj stijenskoj masi od predhodnog rušenja velike stijene.

Do poboljšanja vremenskih uslova vrata od Gurdića će biti zatvorena, jer se po klizavom terenu danas nemoguće popeti iznad Gurdića, čak ni sa planinarskom opremom, kazao je Mandić.

Poslije vikenda, prvim ljepšim danom, vatrogasci će sa svojom opremom pretražiti ovaj teren i obrušiti preostalo kamenje.

8 KOMENTARI

  1. Što zboriš jadna? Što zlo prizivate. Ko je lud da nešto čini bez stručnjaka , istraživanja i ispitivanja. Stid me od pojedinih pametnjakovića a sa vlastima baš ništa nemam. Ali ovolike količine neznanja ili zla, nema niđe kao u Kotor.ADIO

  2. Kakav si ti stručnjak i naučnik. Inžinijer i graditelj. Sve li znaš a ovo baš pa ima veze sa liftom , geologijom i ostalim proizvoljnim izmišljotinama. Najžalije mi je što nema para za njegovu gradnju mada oću da vjerujem da ćemo se provozat kad tad.

  3. A oćemo tunel da se busi za zaobilaznicu I lift ! Leleeee ima stari grad da se cijeli zatrpa kad pocnu stijene I bubulji da se surgavaju sa bedema. Stari grad ima da nestane.

    • Očigledno su ovi stručnjaci za LIFT izbuškali stijene koje se sad raspadaju a to nije još ništa kakve sve gromade prijete kućama i ljudima u Starom gradu. I bez GEOMETARA kakvi su rškali po nesaniranim bedemima može svaki radoznali građanin da provjeri tako što će se popeti ulaskom sa pjace od salate i pogledati GOLIM OKOM napukle stijene koje su toliko erozirale da svaki dan prijete sa ODRONOM viseći nekoliko metara okomito ka krovovima kuća ?!? Za to vrijeme OPŠTINARI mirno spavaju i ne sanjaju da već sutra prijeti katastrofa nesagledivih posljedica!!! A šta bi im falilo da malo prošetaju po bedemima i odmore od FOTELJA i uvijere se, a pare usmjere u sanaciju i PREDUPRIJEDE takav scenario-katastrofe, nego je NAJLAKŠE ubirati ulaznice od bataljona turista koji svejedno još više eroziraju NAZUBLJENE bedeme, a HARAČ putuje put Podgorice…….!?!?!?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]