Stiže oprema za kompostanu bokeljskih opština i Budve

2
kompost

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Regionalni projekat kompostiranja zelenog otpada  za opštine Kotor, Tivat, Budva i Herceg Novi  čiji je nosilac kotorsko Komunalno preduzeće je u samom finišu.

Ostala je još isporuka opreme, a potom edukativni proces, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća i podsjetio da je ovaj projekat podržan od delegacije EU.

Oprema se sastoji od kontejnera i mehanizacije koja služi za određivanje komposta.

Riječ je o pres kontejnerima od 1,1 kubik i kontejnerima za zeleni otpad od sedam kubika, i ove sedmice se očekuje isporuka velikih kontejnera za zeleni otpad i kompletne mehanizacije za kompostanu, kazao je Mrdak.

Krajnji proizvod kompostiranja koji se dobija od zelenog otpada je humus koji se koristi za održavanje zelenih površina, a kompostana se pravi na imanju Komunalnog preduzeća u Kavču.

U ovoj godini je u planu proširenje kapaciteta i nabavka opreme za  primarnu selekciju komunalnog  otpada.

Mrdak izdvaja i aktivnosti oko održavanja groblja i kapela na području kotorske opštine i najavljuje prvi tender u ovoj godini za izradu ograde i parkinga na gornjem dijelu groblja Vrbice u Dobroti i ozelenjavanje tog prostora, što je i obećano građanima koji su u neposrednom okruženju.

Takođe se razmišlja o iznalaženju najboljeg rješenja za korišćenje plastenika  koji su prazni jedan dio godine, za proizvodnju zelenila ili ukrasnog bilja koje se najviše isplati.

Priprema se i sezonsko sađenje za uređenje zelenih površina, zaključio je Mrdak.

2 KOMENTARI

  1. Brao Migajlovicu…neznam jesi li mu brat ,bratski pjevajski…oliti imaš neku zajedničku rabotu sa Drmakom…Da nijesi u Mondoverde suvlasnik?!…esi znao Migajlovicu da je to za pošumjavanje zajedničko bratsvenička firma…aaa…makice moja mala poznata po hvalospjevima Drmaku…a pomalo pljuvanja po državi..ovoj nezavisnoj koju nisi glasao…e sad…povezujem tebe i Drmaka…jedan njegov uposlenik sa Merkata stalno priča da je i ovizi direktur pljuvao..oliti se pripišao na sliku Mikaša …ovoga našega…tako pričau u ovizi Kotor…e sad stalno u prve redove,se prezentaje da mu pruži ruku…ispišanu da izvinete,..tako ti je to pošumljavanje i kompostiranje izvršeno…svuđe brajko moj…ima znanja oko toga da zakopa i zatrpa…sa smecem i drvecem

  2. Dobre vijesti vec u pocetku ove godine.Konacno ce odpad,kako zeleni te i ostali,moci da se selekciraju,zasto je bilo potrebna pomoc koja je stigla te se sad
    ockuje da stigne mehanizacija i posao krece.Zahvaljujuci gospodinu Mrdaku i njegovoj upornosti vec dugo se vide uspjesi na zelenim povrsinama koje okruzuju grad i okolinu.Svaka cast i dalje tako gosp.Mrdak sa Vasim saradnicima.Pozdrav

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]