Stižu na red zaboravljene, urušene i propale ponte

2
izgradnja ponte u Dobroti

Rajko Radulović

Rajko Radulović

Kada će doći na red sanacija oštećenih ponti u obalnoj zoni kotorskog zaliva, Skala radio je pitao nadležne u Javnom preduzeću Morsko dobro.

Radi se o pontama koje godinama tonu i predstavljaju potencijalnu opsanost za kupače, budući da u Kotoru dominiraju jer u zalivu nema pješčanih plaža.

Rajko Radulović, koordinator za investicije i izgradnju je kazao da je, shodno planu popravke i održavanja ponti, konkretno u Dobroti, ovih dana angažovan izvođač koji je na tenderu dobio te poslove i počele su popravke i sanacija nekih oštećenih ponti.

Prve aktivnosti sanacije i popravki odnose se na manje oštećene djelove obale, a u nastavku će se sanirati i popravljati veće ponte.

Neće se raditi nikakvo novo urbanističko i drugačije rješenje, već će se urušene, propale, uništene ponte vraćati na nivo postojećeg stanja, u skladu sa ambijentom i tradicionalnom gradnjom.

Ekipa Morskog dobra ove poslove radi na osnovu dinamičkog plana, kako bi se do početka turističke sezone popravile oštećene ponte, kazao je Radulović.

2 KOMENTARI

  1. E bravo Vido, samo cekaju da se profunda. Od strucnih niko nije svijetan stanja Muljanske rive. Od zitelja Mula, svi jako dobro znaju kakovo je stanej. Ko nije zaronio malo i vidio pod morem nezna kakvo je grozno stanje. A sto moramo cekat da se Austrija oped vrati???

  2. Gospodo iz morskog dobra moglibiste pogledati i na drugu obalu zaliva gdje su muljanski madraći i ponte zapušteni zbog vaše nebrige,a predstavljaju izuzetnu vrijednost.Posebno Vam skrećem pažnju na ugroženost muljanske rive.Nadam se daste ipak svjesni činjenice da bi urušavanjem ove rive bila ne samo šteta već i Vaša sramota,pa vjerujem daćete istu sanirati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]