Što je sve potrebno za zdrav i dug život

0

dr Milena Proročić

dr Milena Proročić

U Savjetovalištu za mlade u hercegnovskom Domu zdravlja, povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima, do 8. juna organizuju se radionice za najbolje učenike završnih razreda tamošnjih osnovnih škola.

Aktivnosti u Savjetovalištu za mlade usmjerene su u pravcu potpune informisanosti i podizanja lične svijesti mladih o nepobitnoj štetnosti duvana po ljudski organizam.

Na propagandnim punktovima Doma zdravlja postavljen je edukativni materijal koji govori o značaju nepušenja.

Zabrana pušenja u javnim ustanovama djeluje više nego edukativno i svakako je treba podržati.

Već je postalo tradicionalno da se najbolji učenici oslobode nastave pred sam kraj školske godine i da svoje vrijeme provedu u radionicama koje su definisane kao “Šta je sve potrebno da bi živio zdravo i dugo”, kazala je za Skala radio doktorka Milena Proročić, iz hercegnovskog Doma zdravlja.

“Mlade ćemo informisati i o štetnosti kafe, koka kole, kao i o tome da je duvan jedna od najraširenijih droga, te da je bukvalno pušenje bolest zavisnosti”, kazala je doktorka Proročić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].