Što su se Abazović i Laković dogovarali sa Kažanegrom?

0

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i savjetnik potpredsjednika Vlade za nacionalnu bezbjednost Miodrag Laković sastali su se juče sa predstavnicima Mjesne zajednice Sveti Stefan, da bi se, kako je saopšteno, informisli o problemima mještana i odnosima sa zakupcima Miločera i Svetog Stefana, kompanijama Aman i “Adriatik propertis“. Među predstavnicima mještana Svetog Stefana bio je i Mladen Kažanegra, bezbjednosno interesantna osoba, kojeg je crnogorska policija svojevremeno označila kao člana budvanske grupe Marka Ljubiše Kana, piše Pobjeda.

Informaciju o sastanku prvo je objavio portal Borba, a nešto kasnije i portal Vijesti. Kako su mediji objavili, predstavnici Mjesne zajednice Sveti Stefan održali su juče prvo sastanak sa ministrima ekonomskog razvoja i ekologije, kao i rukovodstvom Javnog preduzeća „Morsko dobro“, na kom su predstavili probleme sa kojima se suočavaju, ali i naglasili da nijesu smetnja poslovanju zakupaca, kompanijama „Adriatik propertis“ i „Aman“.

Predstavnici Mjesne zajednice Sveti Stefan ministrima u Vladi i potpredsjedniku Abazoviću su odlučni u namjeri da, nakon mnogobrojnih primjedbi mještana i turista, ukažu ,,da obezbjeđenje koje je trenutno angažovano nije kompetentno da odgovori tom zadatku“ i da ,,očekuju hitnu reakciju ,,Adriatik propertisa“ u tom pravcu”.

Iako se govorilo o obezbjeđenju, crnogorskim medijima koji su izvijestili sa događaja promakao je jedan zanimljiv podatak: koordinator svih službi bezbjednosti Dritan Abazović razgovarao je sa Mladenom Kažanegrom, kojeg je crnogorska policija označila kao bezbjednosno interesantno lice i koji je bio privođen u nekim policijskim akcijama.

Na fotografiji sa jučerašnjeg sastanka u zgradi Vlade Crne Gore su Dritan Abazović, a pored njega, sa njegove desne strane, predsjednik Mjesne zajednice Sveti Stefan Vladislav Mitrović, u društvu sa Mladenom Kažanegrom. Sa Abazovićeve lijeve strane su predstavnik Morskog dobra Blažo Rađenović i savjetnik potpredsjednika Vlade Miodrag Laković.

KAŽANEGRIN DOSJE

Da li su Abazović i Kažanegra imali još tema za razgovore, da li su razrađivali neke akcije – osim priče o inostranim zakupcima crnogorskih luksuznih hotela – nije moglo da se razazna iz saopštenja.

U decembru 2017. braća Ognjen i Mladen Kažanegra i Budvanin Goran Slovinić privedeni su kao bezbjednosno interesantna lica radi kontrole. Crnogorska policija upala je usred dana u restoran ,,Jadran“ u Budvi kako bi kontrolisala bezbjednosno interesantne osobe. Tada je uhapšen Budvanin Goran Sjekloća, a među osobama koje je policija privela našli su se i Podgoričanin Milić Minja Šaković i Marko Ljubiša zvani Kan. Osim njih, privedeni su i Šakovićev brat Novak, Nikšićanin Milan Konatar i Podgoričanin Boban Vuksanović.

Kako je tada saopšteno iz Uprave policije, Sjekloća je – čim je vidio policajce – u obližnji kanal sa vodom bacio pištolj marke „Pietro Beretta“ sa šest metaka u okviru. Kod Kanovog obezbjeđenja je, kako su pisali mediji, tada nađena veća količina oružja.

Sve ove informacije su javno dostupne i sigurno su bile poznate i potpredsjedniku Vlade i njegovom savjetniku. Zato bi Abazović i Laković mogli da pojasne: o čemu su sve pričali i što su se dogovarali sa Kažanegrom?

Kažanegrin put od litija do odbornika

Mladen Kažanegra je odbornik Nove srpske demokratije. Bio je aktivan tokom protesta Demokratskog fronta u Budvi kada je na čelu te opštine bio predstavnik DPS-a Nikola Divanović.

Bio je aktivni učesnik litija koje je organizovala Srpska pravoslavna crkva kada je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Na fotografijama koje Pobjeda posjeduje, u neposrednoj blizini pokojnog poglavara SPC u Crnoj Gori mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija vide se Marko Ljubiša Kan, Mladen Kažanegra, Vaso Kažanegra, Nikola Sjekloća.

Na litiji ispred Manastira Praskvica u Budvi, tik uz Amfilohija je Marko Ljubiša Kan, vođa budvanske kriminalne grupe. Prvi sa desne Amfilohijeve strane je Ognjen Kažanegra, sa lijeve Vaso Kažanegra, a iza je Mladen Kažanegra.

cdm

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.